Winona Ryder, a kétszeres Oscar-díj-jelölt színésznő a megkérdőjelezhetetlen nagyasszonya volt a ’90-es évek legmenőbb darabjainak. Az Audrey Hepburn ihlette szettek még ma is stílusosnak tekinthetők. Ryder trendi cuccaiba biztosan sok nő szívesen beleugrana pár pillanatra. Cikkünkben összeszedtük Winona Ryder 7 legmeghatározóbb outfitjét.

Ryder, 1989

Ryder Getty2
/ Fotó: Getty Images

Az 1989-ben bemutatott Beetlejuice and Heathers premierjén Ryder egy fehér, rakott szoknyás ruhában és finom kardigánba rejtve vállait libbent a vörös szőnyegre, elragadó szerelését merész chokker-nyakláncokkal feldobva. De előfordult olyan is, hogy kék farmerben és baseball sapkában lépett nagy közönség elé, ami épp olyan lenyűgözően festett, mint elegánsabb szerelései. 

Ryder, 1990

Ryder Meghallgatas Getty
/ Fotó: Getty Images

A meghallgatásokra is mindig csinos, de kényelmes szerelésekben érkezett. A gót csajok stílusával nehezen lehet mellélőni. A tetőtől-talpig feketébe bújt Ryder vörös rúzzsal dobta fel a megjelenését. Nemcsak merész szerelés, de tökéletesen meggyőző is, főleg ha az ember a forgatókönyv mögül lesi leendő főnökeinek utasításait. 

Ryder és Johnny Depp, 1990

Ryder Depp Kevin Mazur
A Színésznő És Johnny Depp / Fotó: Kevin Mazur

A gót cuccok azonban komolyabb rendezvényeken is kiválóan megállták a helyüket. A sárgába öltözött Johnny Depp mellett nemcsak stílusos kontrasztjai voltak egymásnak, de tekintetet megkapóak is. A ’90-es években nagy népszerűségnek örvendett a pár, több év elteltével sem felejtették el közös élményeiket. Winona Ryder nemrégiben Johnny Depp mellett állt ki, és megkérdőjelezte, Amber Heard vádját, miszerint a férfi erőszakos. Depp az Instagramra regisztrációja során is kifejtette mindezt.

Ryder és Gwyneth Paltrow, 1990

Ryder Paltrow Jim Smeal
Ryder (Bal) És Gwyneth Paltrow (Jobb) / Fotó: Jim Smeal

A talpig fekete szereléseket Ryder a végletekig képes volt fokozni. Lenge nadrág, laza kardigán, elegáns bőr táska, és egy tornacipő: mindössze ennyi a titka a sportos nőiességnek. 

Ryder in 1991

Ryder Getty Images Blue
A Színésznő Laza Szerelésben / Fotó: Getty Images

Winona Ryder világoskék, derékig magasított farmere, amit előszeretettel hordott egyszerű, de találó feliratos felsőkkel (The Clash, Leonard Cohen, Tom Waits), plusz egy fekete bőrzakó kétségtelenül kiváló kulturális állásfoglalás volt. 

Ryder in 1992

Ryder Getty Images
A Színésznő A Vörös Szőnyegen / Fotó: Getty Images

Winona Ryder képes volt úgy kilépni a gót stílus megszokott darabjai mögül, hogy egyedi szettjeiben szintén halványan felismerhetők voltak annak vonásai. 1992-ben a vörös szőnyegen egy hosszú, lilás-fekete, rózsamintás csipkével fedett ruhában érkezett. Apró kézitáskát és elegáns fekete magassarkút választott kiegészítőjéül. Vagány, mégis elragadó.

Ryder in 1992

Winona Ryder Time And Life Pic
Ryder Pasztell Kékben / Fotó: Time And Life Pictures

A pasztell kék selyem ruhában szinte fel se lehetett ismerni Rydert. Ugyan a színésznő ikonikus stílusa mindig a feketébe rejtőzött gót lány szerepére hajazott, ami egyszerre volt, letisztult, sportos és kényelmes, az 1992-ben visel ruhája minden kétséget eloszlat: Ryder a kékben is elképesztően fest!

Köszönjük, Vogue!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet