Annyira sokan mondták le a fellépéseket, hogy inkább lefújták az egész Woodstockot

Végleg lefújták a Woodstock 50 jubileumi fesztivált – értesült a Variety számos forrásból.

A jegyárusokat és részvényeseket arról értesítették szerda reggel, hogy a nehézségekkel küzdő fesztivált nem fogják megrendezni – olvasható a Variety oldalán.

Kedden vált ismertté vált, hogy Miley Cyrus lemondta fellépést, és így tettek korábban számos más fellépők is, köztük Jay-Z, aki a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50. évfordulóján, augusztus 16. és 18 közötti rendezvényen.

John Fogerty, aki negyedszázada a Creedence Clearwater Revival zenekar frontembereként vett részt Woodstockban, szintén nem vesz részt a fesztiválon.

Woodstock Fesztivál 50
Az Első Woodstocki Fesztivál 1969-Ben / Képünk Illusztráció / Fotó: Rralph Ackerman / Getty Images

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóversenypályán akarták eredetileg megrendezni, és az 50 évvel ezelőtti poptörténeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust is.

A Watkins Glen International vezetése azonban júniusban váratlanul felmondta a szerződést a szervezőkkel.A fesztiválnak a múlt héten új helyszínt találtak, a Maryland államban lévő Columbia amfiteátrumát.

Legyünk újra hippik! Ötven éves a Woodstocki Fesztivál

Trapézgatya, szabadszerelem és bombazenék – Woodstock hallatán ezek a szavak jutnak elsőként eszembe. 1969 augusztus Bethel. Akkoriban még egy huncut gondolat sem voltam. Mégis kora tinédzserkorom a legendás Woodstocki Fesztivál bűvöletében telt: Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joan Baez Woodstocki Fesztivál

A szervezők akkor azt közölték, dolgoznak azon, hogy a fellépő művészekkel egyetértésre jussanak a koncert helyszínének megváltoztatása miatt.

Ha a zenészek eljönnek, meg fogjuk tartani a rendezvényt – nyilatkozta mált szerdán az egyik illetékes.

Woodstock 50 Fesztivál
Woodstock Fesztivál 1969-Ből / Fotó: Getty Images

A jubileum fesztivál megrendezése már áprilisban megkérdőjeleződött, amikor egyik fő szponzoruk, Dentsu japán cég egyik vállalata kivonult az eseményről.

Régészek hippi kincseket keresnek Woodstockban

1969 augusztus közepén több mint 400.000 ember zarándokolt el Bethelbe, a New York állambeli kisvárosba, hogy élőben láthassa többek között Jimi Hendrix-et, Janis Joplint, Jim Morrisont és a The Doors-t és a Blood, Sweat and Tears-t. A Woodstocki Fesztiválon az extatitikus hétvégén a jófajta zene mellett LSD-ből és marihuánából sem volt hiány.

A vállalat arra hivatkozott, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk