Timothée Chalamet az Egy esős nap New Yorkban című Woody Allen-filmért kapott gázsiját teljes egészében jótékony célokra ajánlotta fel.

Woody Allen filmje a süllyesztőbe került

Március 23-án jelenet meg Woody Allen új memoárja, az Apropos of Nothing. A rendező a karrierjét, feleségével, Soon-Yi Previn-nel való kapcsolatát és exéhez, Mia Farrow-hoz kötődő új vádakat tár fel a könyvben, írja a Dazed. Állítja, hogy Farrow megszállottja volt közös gyereküknek, Ronan Farrow-nak. Ronan Farrow egyike volt azok újságíróknak, akik kirobbantották a Weinstein-botrányt.

Timothée Chalamet Esos Nap New Yorkban
Timothée Chalamet / Fotó: Gravier Productions

A memoárban azzal vádolja Timothée Chalamet színészt, hogy csak azért fordult vele szembe, hogy ezzel jobb esélyei legyenek az Oscaron. A rendező és a színész az Egy esős nap New Yorkban című filmben dolgozott együtt, amiben olyan sztárok is feltűntek, mint Jude Law, Selena Gomez és Elle Fanning. Az alkotást sem az Egyesült Államokban, sem az Egyesült Királyságban nem mutatták be. (Magyarországon 2019. november 28-án került a mozikba.)

Chalamet jótékony célokra fordította a bevételeit

A film azért került a süllyesztőbe, mert az új vádak szerint Allen bűnös volt lánya, Dylan Farrow gyermekkori zaklatásában.

Woody Allen Scaled
Woody Allen Forgatás Közben / Fotó: James Devaney/Gc Images)

Chalamet a filmből származó jövedelmét melegjogi és zaklatás ellenes szervezetnek ajánlotta fel.

Allen könyvében azt állítja, hogy az Egy esős nap New Yorkban forgatásán kiválóan tudott együttdolgozni Chalamet-vel. A színész állítólag elárulta Allen húgának, hogy a stúdió kérte meg arra, hogy forduljon a rendező ellen, hogy ezáltal növelje a Szólíts a neveden című filmben nyújtott alakításának az Oscar-esélyét.  Ezt végül el is érte, hiszen jelölték a rangos díjra.

Woody Allen nagy port kavaró önéletrajzának kiadása egyelőre sínen van Franciaországban

Közel egy éve is már téma volt már, hogy egy kiadónak sem kell Woody Allen önéletrajza: az amerikai kiadók ugyanis nem vállalták a kiadását a rendező elleni állítólagos szexuális zaklatási vádak miatt. Allen a lányát, Dylan Farrow-t molesztálhatta gyermekkorában, de eddig nem sikerült rábizonyítani a vádakat.

Timothée Chalamet stábja nem kommentálta Allen állításait.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet