Hamarosan debütál az Allen v. Farrow című dokumentumfilm, amely Woody Allen színész-filmrendező ügyét veszi górcső alá.

Azóta is tagadja a vádakat Woody Allen

Az HBO Maxra készülő négyrészes dokumentumfilm-sorozat az Allen v. Farrow címet fogja viselni, készítői pedig az a Kirby Dick és Amy Ziering páros lesz, akik korábban már két, ugyancsak szexuális erőszakról szóló filmet – On The Record és The Hunting Ground – is készítettek, írta a Variety.

Woody Allen Dokumentumfilm Hbo Max Farrow
Woody Allen Oscar-Díjas Filmrendező / Fotó: Getty Images

A szériában a fent említett rokonok kívül megszólalnak még barátok, tanúk, valamint az az ügyész, Franc Maco, aki évekkel ezelőtt úgy döntött, nem emel vádat Allen ellen az ügyben. Az Oscar-díjas filmrendező (Annie Hall, 1977), akkor is és azóta is tagadja vádakat, ám nevelt lánya még ma is fenntartja őket.

Allen v. Farrow: Official Teaser | HBO

What you think you know is just the tip of the iceberg.#AllenVFarrow, a four-part HBO original documentary series from award-winning investigative filmmakers...

A rendezőt évtizedekkel ezelőtt azzal gyanúsították meg, hogy 1992-ben szexuálisan zaklatta nevelt lányát, Dylan Farrow-t. Azonban soha nem emeltek vádat ellene, mert nem találtak rá bizonyítékot.

Az Allen v. Farrow február 21-én debütál a HBO Maxon.

A metoo mozgalom újra elővette Allen ügyét

Tavaly Allen ügyei újra előtérbe kerültek. Az Amazonnál futó (futott volna) A Rainy Day in New York (Egy esős nap New Yorkban) filmjét a streamingszolgáltató visszavonta. Hosszú üzengetések és egyeztetések után végül Allen és az Amazon peren kívül állapodtak meg. (A témában írt cikkeinket itt olvashatod.) A dolog odáig fajult, hogy még a memoárjából sem kértek a kiadók, Franciaországban tudott találni egy kiadót, ami kiadta azt.

Kapcsolódó cikk

Több A-listás világsztár is megszólalt. A fent már említett Egy esős nap New Yorkban film egyik főszereplője, Thimothée Chalamat is kihátrált Allen mellől. A filmben nyújtott alakításáért kapott bért teljes egészében jótékony célokra ajánlotta fel melegjogi és zaklatással foglalkozó szervezeteknek. Allen a memoárjában azzal vádolta Chalamet-t, hogy csak az Oscar-esélyeit akarta növelni. Két éve, 2019 szeptemberében pedig Scarlett Johansson vette védelmébe a színész-rendezőt.

Szeretem Woodyt. Hiszek neki, és bármikor szívesen együtt dolgoznék vele. Sokat beszélgettem vele erről. Nagyon egyenes voltam vele, ahogy ő is velem. Fenntartja az ártatlanságát, és én hiszek neki

– mondta a The Hollywood Reporternek adott interjújában Johansson, aki még 2008-ban dolgozott Allennel a Vicky Cristina Barcelona filmben.

Kate Winslet úgy érzi, felelősséget kell vállalnia

“Mégis mi a sz_rt képzeltem, hogy Woody Allennel és Roman Polanskival dolgoztam? Megdöbbentő, milyen nagy tisztelet övezte a két rendezőt a filmiparban. Felelősséget kell vállalnom azért, amiért együtt dolgoztam velük. Sajnos már nem csinálhatom vissza, de mélyen megbántam” – mondta az Oscar-díjas Kate Winslet (A felolvasó, 2009) a Vanity Fairnek adott interjújában.

Kate Winslet Filmek Szexualis Bantalmazas Roman Polanski Woody Allen
Kate Winslet Oscar-Díjas Színésznő / Fotó: John Phillips / Getty Images

Spike Lee – aki nemrég átvette életműdíját az Amerikai Cinematheque szervezettől – először kiállt mellette, de később elmondta, megbánta. Ugyanígy tett Winslet is. A nemi erőszakkal vádolt Roman Polanski (tavaly november végén a francia filmakadémia kizárta őt) és Allen botrányai nemcsak Hollywoodot zaklatta fel, hanem a világsajtót is bejárta korábban. A színésznő azon kevesek közé tartozik, aki az utolsó pillanatokig bízott a két rendező ártatlanságában, de mostanra, megbánta, hogy kiállt Polanski és Allen mellett.

Az amerikai magazinnak adott interjúban Winslet egyébként azt is elárulta, hogy egykor őt magát is zaklatták szexuálisan a Mennyei teremtmények forgatásán, ahol alig 18 évesen, az egyik intim jelenet felvétele alatt az egyik stábtag száját a „hát, azt hiszem, ma állni fog a f_szunk” mondat hagyta el.

Egyetlen nőt sem ismerek, aki nem élte volna át a szexuális zaklatás valamilyen formáját. Még ha csak szavakról is van szó, ezek nagyon nagy hatással bírnak

– tette hozzá Winslet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet