Idén is népszerű volt a magyaroknál a világ legjobb sajtófotói – Véget ért a World Press Photo kiállítás 2018

Mintegy 45 ezren tekintették meg az idei World Press Photo kiállítást, amelyet új helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeumban láthatott a közönség – közölték a tárlat szervezői az MTI-vel csütörtökön.

A World Press Photo kiállítás 41 éve Budapesten is megtekinthető minden esztendőben, az idei tárlat a Magyar Nemzeti Múzeumban várta a látogatókat szeptember 21. és október 23. között. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az utazó kiállítás fontos része a nemzetközi és a magyar kulturális életnek: a világ 45 országában, 114 helyszínen több mint négymillióan látogatják[/perfectpullquote]

– olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogy először Magyarországon volt látható a World Press Photo Digital Storytelling verseny eredménye is, dokumentarista filmek és érintőképernyővel irányítható multimédiás alkotások.

022 neil aldridge online
Idén is népszerű volt a World Press Photo 2018 kiállítása / Fotó: Neil Aldridge

Idén a naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérő kiállítás a környezet védendő értékeire hívta fel a figyelmet.

2006 dombovari tibor oreg barrakuda portreja
NaturArt – 25 év legszebb természetfotói / Dombovári Tibor: Öreg barrakuda portréja, 2006

A kiállítás 134 képét a nemzetközi zsűri 73 044 fotóból válogatta Amszterdamban.

World Press Photo kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban

A magyarországi World Press Photo kiállítás több mint húsz év után hagyta el a Néprajzi Múzeumot, de új otthonában sem olyan, mint egy utazó tárlat: igazi múzeumi kiállítás. Természetesen ezúttal is minden kép új, déja vu érzése legfeljebb a témákat illetően lehet a látogatónak.

A hatalmas képanyagot 125 országból 4548 fotográfus küldte el nyolc kategóriában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból