Először a járványügyi intézkedések szigorítására szólította fel Wunderlich József Rudolf Pétert, később egy színésznő jogai mellett állt ki, majd bocsánatot kért, ezután pedig az összes bejegyzését törölte.

Úgy tűnik, Wunderlich József Facebook-posztjai nem annyira megfontoltak

Az elmúlt napokban a Vígszínház színészének, Wunderlich Józsefnek Facebook bejegyzéseitől hangos a média, ami abból a szempontból érdekes, hogy már egyik általa megosztott poszt sem elérhető.

Szerda este kezdődött a színész véleménynyilvánítása, amikor is Rudolf Péter „nemlétező” járványügyi-intézkedéseit kritizálta. 

Erre a Vígszínház igazgatója a HVG-nek azt reagálta, „tiszta a lelkiismerete”.

Az utóbbi pár napban, úgy érzem, egy másik emberrel beszélgetek, amikor hívjuk egymást. Eltűnt a megértő Rudolf Péter. Helyette egy szorongó ember hangját hallom, akit bizonyos kormányrendeletek, vagy a megfelelő kormányrendeletek hiánya és a vírushelyzet sarokba szorított.

– írta ismét Facebookon Wunderlich.

A bejegyzésben ultimátumot adott Rudolfnak, miszerint, ha bevezet újabb intézkedéseket, akkor játszani fog, ha pedig nem így lesz, akkor fizetés nélküli szabadságot vesz ki.

Egy kétségbeesett színész bejegyzései

Szintén ebben a posztban tért ki egy friss történésre, ami a Sirály főszerepéért zajló castingon történt. Egy színésznő nem kaphatta meg a szerepet, mert nem akart levetkőzni a darabban, amihez a rendező, David Doiasvili ragaszkodott.

Amikor a fiatal színésznő azt merte mondani, hogy ő nem fog vetkőzni, a rendező olyan mondatokkal alázta meg, hogy akkor ő nem is színésznő, ez olyan, mintha azt mondaná, hogy nem tud járni a színpadon. A színház vezetősége nem állt a fiatal színésznő mellé, ehelyett a rendezővel egyeztetve más színésznőre bízták a feladatot

– ehhez még Wunderlich azt is hozzátette, nem gondolta volna, hogy az utóbbi évek botrányai után hasonló még megtörténhet bármilyen színházban. A Fidelionak sikerült elcsípnie az eredeti bejegyzést, náluk teljes egészében olvasható.

Kapcsolódó cikk

Rudolf közleményében tájékoztatta a színészt, hogy a rendező a darabbal kapcsolatos határozott elképzelésein nem hajlandó változtatni és az érintett színésznővel megegyeztek abban, hogy más kapja a szerepet.

Hibáztam, amikor a színházat kritizáló mondataimat megosztottam a facebook-on. (...) Sajnálom, hogy így történt. Végtelenül kétségbe voltam esve. Elnézést kérek a színháztól. Elnézést kérek Rudolf Pétertől. Elnézést kérek az egész társulattól. Ne haragudjatok.

– zárta sűrű elnézésekkel a bejegyzést Wunderlich.

A poszt azóta szintén törlésre került.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet