A 2019-es X-Faktor első élő adása többéves rekordot döntött meg.

Az élő adás legutóbb a 2013-as szezonban tudott a most szombatinál nagyobb közönségarányt elérni. Verebély Marcell, az RTL Klub tehetségkutatójának kreatív producere a Media1-nek azt mondta, már a jelentkezők összetételéből érezhető volt, hogy újra nagy lesz a műsor iránt az érdeklődés a fiatalok körében.

X Faktor 2019 Élő Adás Mentorok
X-Faktor 2019 Mentorai (Balról Jobbra): Byealex, Dallos Bogi, Puskás Peti, Gáspár Laci / Fotó: Rtl Klub

Olyannyira sikeres lett, hogy a Nielsen Közönségmérés adatai alapján az X-Faktor hétvégi élő adása több éves rekordokat is megdöntött.

Ők az első kiesők a 2019-es X-Faktor élő show-jából

A mentorház izgalmas pillanatai után lezajlott a 2019-es X-Faktor első élő showja. Tizenkét döntős lépett színpadra szombat este, ám négy versenyző számára máris véget ért az RTL Klub népszerű tehetségkutatója. x faktor 2019 első kiesők, speranta, cool, anti bácsi, huszár aletta, x faktor mentorok

Ez azt jelenti, hogy 36,2 százalékos közönségaránnyal és 499 ezres nézőszámmal futott vasárnap a 18-49-es korcsoportban, és a showműsort a teljes lakosságból közel 1 millió 100 ezren látták, ezzel több éves rekordokat döntött meg az első élő show, mely a 4+ korcsoportban 30,8 százalékos közönségarányt ért el.

2013 óta nem volt ekkora az érdeklődés

Ha visszanézzük az elmúlt évek X-Faktorainak élő adásainak nézettségi adatait, az látszik, hogy legutóbb a 2013 szezon egyik élő showja hozott ennél nagyobb közönségarányt.

Ennyit kaszálhatnak az X-Faktor mentorai az RTL Klubtól

ByeAlex, Gáspár Laci, Puskás Peti és ettől az idénytől Dallos Bogi mint mentorok kapnak helyet a műsorban. Az X-Faktor az RTL Klub egyik legnépszerűbb műsora, amely ma, október 5-én indul útjára. Nem csoda hát, hogy a nagy rivális, a TV2 megpróbál hétről hétre műsorváltozásal élni, hogy felzárkózon.

Ez azt jelenti, hogy konkrétan öt éve nem volt ehhez foghatóan látványos eredmény, pedig a tévés piac azóta sokat változott, hiszen a nézők figyelméért mintegy 120 magyarországi tévécsatorna küzd.

A műsorhoz kapcsolódó legutóbbi beszámolónkban arról is írtunk, hogy a mentorok közül Puskás Peti és Gáspár Laci a tavalyi után ismét összeszólalkoztak. A holnap nap pedig újra a tévéképernyőkön lesz az új epizód, immáron mínusz négy jelentkezővel.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet