A mentorház izgalmas pillanatai után lezajlott a 2019-es X-Faktor első élő showja. Az év legnézettebb műsorában tizenkét döntős lépett színpadra szombat este, ám négy versenyző számára máris véget ért az RTL Klub népszerű tehetségkutatója.

1. Négyen estek ki az első élő show-ból

Az X-Faktor idén négy kiesővel kezdődött, a rajongók körül sokan nehezteltek is a gyors tempó miatt: “De jó volt még akkor az X-Faktor, amikor párbajok voltak és minden héten csak egy előadó esett ki… Nekem nagyon hiányzik” – írta az egyik néző. Ugyanis a 12 indulóból mindössze csak 8-an juthattak tovább.

Az elején a zsűri szavazata számít, amivel leültethetik az általuk legjobbnak ítélt előadót a 4 szék egyikére. Ha elfogynak a helyek, de az elsöprő performansz megköveteli az énekes továbbjutását, csere következik, mely alatt a nézőknek 90 másodpercük van szavazni arról, ki maradhat a ülve.

Ennyit kaszálhatnak az X-Faktor mentorai az RTL Klubtól

ByeAlex, Gáspár Laci, Puskás Peti és ettől az idénytől Dallos Bogi mint mentorok kapnak helyet a műsorban. Az X-Faktor az RTL Klub egyik legnépszerűbb műsora, amely ma, október 5-én indul útjára. Nem csoda hát, hogy a nagy rivális, a TV2 megpróbál hétről hétre műsorváltozásal élni, hogy felzárkózon.

Az előadások után a 4 széken ülő versenyző automatikusan továbbjut a következő élő show-ba, a többieknek a sorsáról pedig a közönség szavazata dönt.

Puskás Peti szekciója, a zenekarok, akik közül ketten is kiestek: C.O.O.L és a Speranta / Fotó: RTL Klub