X-Faktor 2019: “Te vagy esélyes a győzelemre” – Ruszó Tibor és Kökény Attila duettje

Contextus

Contextus

Az X-Faktor 2019-es szériájának 4. élő adásában duettek is elhangzottak. Ruszó Tibor és Kökény Attila produkcióját is állva tapsolták a mentorok, mint Zdroba Parik és Vanek Roland előadását, egyedül Gáspár Laci maradt ülve.

Lezajlott az X-Faktor elődöntője

December 7-én zajlott az X-Faktor 2019-es szériájának 4. élő adása, amely egyben az elődöntő volt. Az est során új szabályokat hoztak. (Részletesen ebben a cikkben írtunk róla.)

Ruszó Tibor és Kökény Attila duettje az X-Faktor 4. élő adásában, december 7. / Fotó: RTL Klub

A duett-sorozatot Ruszó Tibor és Kökény Attila nyitotta, akik utóbbi Nincs semmi másom dalát adták elő. Mint ahogyan Zdroba Patrik és Vanek Andor produkcióját, úgy Ruszó Tibor előadása végén is állva tapstoltak a mentorok, egyedül Gáspár Laci maradt ülve.

“Esélyes vagy a győzelemre!”

Gáspár szerint keszekusza volt, túl mélyen kezdte a dalt, majd Kökény Attila feltűnésével új hangnemben folytatta Ruszó. Ennek okán nem tudta élvezni az előadást. Hozzátette, a 16 éves versenyző előadása tetszett, és ez a konstruktív kritika nem is neki szól, hanem inkább ByeAlexnek.

Mint mondta, “amikor ti ketten énekeltetek két szólamban, nem tudtam megkülönböztetni, ki énekel,” de úgy vélte, összekeverték a hangnemeket.

Mind Dallos Bogi, mind Pukás Peti is egyetértett Gáspár Lacival. Előbbi azt mondta, a kezdeti hibákban igaza van Gáspárnak, ám el tudta feledni, amikor azt látta, “kiengedett” Ruszó, és ezért gratulált neki, “ez egy álom beteljesülése volt”. Puskás szerint valóban szokatlan volt a versenyzőtől, de talán “épp ez volt a dramaturgiája”, mondta.

Videón, ahogy Bagdi Enikő megjósolta, kiesik az X-Faktor harmadik élő adásából

Múlt hétvégén lezajlott az X-Faktor 2019-es idényének a harmadik élő adása is, amely során Burai Renátó mellett Bagdi Enikő esett ki. Egy, a műsor előtt készült interjúból pedig kiderül, megjósolta úgy érezte Bagdi, hogy ő esik ki. A harmadik élő adásban záporos kritika érte Bagdi Enikőt minden mentor felől.

Gáspár Laci cizellálta korábbi észrevételét. Mint mondta, noha “hatalmas éneklés volt”, de a dal értelmezhetetlen volt.” Úgy vélte, akkor kell más hangnembe rakni, ha a duettezők egyike más hangfekvésel rendelkezik, de itt nem volt szó erről.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Most is nagyon jó volt, kiráztad a kisujjadból, neked ez a dal nagyon megy. Azt akarom, hogy a döntőben légy, szerintem meg is érdemled, ott van a helyed. Sőt, te esélyes vagy a győzelemre. Ha valaki otthon nézte, és érezte, mi lehetett a probléma – ha volt –, akkor ez [lehetett az]. (…) De nem te voltál a hibás, nem volt a dal rendesen összerakva. Ennyit akartam mondani, ezzel csak megvédtelek[/perfectpullquote]

– fejezte be Gáspár a gondolatmenetét.

Kiss Ramóna azon kérdésére, hogyan érezte magát, Ruszó elmondta, nagyon jó érzés, még igazából most sem hiszi el, hogy Kökénnyel énekelhet itt. A példakép elmondta, hogy nem is gondolta volna, hogy “van egy 16 éves gyerek ebben az országban, aki ennyire simulékony.”

Ruszó egyéni produkciója

A 16 éves versenyző az egyéni produkcióját barátnőjének ajánlotta, Váradi Renátótól adta elő a Van még más út című dalt. Az előadását imádta a zsűri, Gáspár Laci szerint Ruszónak a szívében van a hangja, nem a torkában. Azt tanácsolta neki, hogy ilyen pörgősebb dalokat kellene előadnia.

ByeAlex szerint ő és mentoráltja zeneileg nagyon távol állnak egymástól, ettől függetlenül mindig mosolyt csal az arcára, ez a produkció is remekül sikerült neki. Az értékelések után mind a négy mentor egyöntetűen úgy döntött, hogy továbbjuthat a döntőbe, így leülhetett az egyik székre.

Manuel kiesett, hárman maradtak versenyben

A 4. élő adás után Manuel, ByeAlex mentoráltja búcsúzott az X-Faktortól, a versenyző Kállay-Saunders Andrással duettezett.

Eldőlt: Manuel kiesett az X-Faktor 2019-es idényéből, Zdroba Patrik, Ruszó Tibor és Vanek Andor a döntőben

Az X-Faktor 2019-es szériája a végéhez közeledik, és a 4. élő adás végén eldőlt, Vanek Andor, Ruszó Tibor és Zdroba Patrik közül kerül ki a győztes, Manuel kiesett.

Vanek Andor és Keresztes Ildikó, valamint Zdroba Patrik és Miklósa Erika közös előadását is mind a négy mentor állva tapsolta meg.

Így tehát az 5. élő adás Zdroba Patrik, Ruszó Tibor és Vanek Andor trióval folytatódik.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Követem>Média > X-Faktor 2019: “Te vagy esélyes a győzelemre” – Ruszó Tibor és Kökény Attila duettje
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból