Már 4 produkcióval kevesebb van az X-Faktor 2021-es évadának első élő show-ja után.

Nagy reményeket fűzött mindenki a saját mentoráltjai felé

Igazán izgalmas szakaszához érkezett az X-Faktor 2021-es évada: szombaton este már az első élő show-ban szereplő kedvenceikért izgulhattak a nézők a képernyők előtt. Három zenekar és kilenc énekes léphetett a színpadra, hogy produkciójukkal elkápráztassák a zsűritagokat és a közönséget egyaránt.

Az előző hétvégén eldőlt, hogy kik jutottak tovább a Mentorházból. Csobot Adél, a Zenekarok mentora a The Harmonies, a The Palace és a Beneath My Skin együtteseket vitte tovább, ByeAlex a Fiúk kategóriájának versenyzői közül Mehringer Marcellel, Balázs Alex ALEE-val és Tóth Rolanddal készülhetett a megmérettetésre. Gáspár Laci iránymutatásával a 22 év felettiek csapatából Kocsis Paulina, Balogh Imre vagyis Imi Plaza és Catherine Dederick Mardoll bizonyíthatott az első élő show-ban, Puskás Peti pedig a Lányokkal, Nagy Regina Martinával, Ferenczi Kamillával és Tabatabai Nejad Flórával szállt ringbe.

Az idei szabályok

A korábbiakhoz hasonlóan a 4 szék jelenti a továbbjutó helyeket, az a versenyző ülhet le, akinél legalább 3 mentor igennel szavaz. Amennyiben nincs már szabad hely, de a mentorok felajánlanának egy továbbit valakinek, a nézők szavazatain múlik, hogy ki adja át a helyét és kerül ezzel a veszélyzónába. 

Kapcsolódó cikk

Az első körös szavazások alatt 90 másodperc áll rendelkezésre, hogy a közönség szavazatokat adjon le a már ülő kedvenceire, a közülük legkevesebbet kapó veszíti el a helyét. Akik az adás végén ülve maradnak, már biztos továbbjutók, a veszélyzónában lévő 8 produkció sorsáról pedig ismét a nézők döntenek. Az első élő show a műsorvezető, Miller Dávid klippremierjével indult.

Csobot Adélnak már csak egy versenyzője maradt az X-Faktorban

Az X-Faktor 2021-es évadának első élő show-jában úgy hozta a sors, azonnal négy versenyzőnek kellett távoznia.

A műsortól búcsúzott a Beneath My Skin, a The Palace, Imi Plaza és Tóth Roland, így Csobot Adélnak már csak egy zenekara maradt.

A két éve alakult Beneath My Skint Csobot Adél mentortársai juttatták tovább az élő show-ba. ByeAlex és Gáspár Laci szerint szétesett a produkció, nem érezték jónak a popos dalválasztást. Puskás Peti is progresszívabb előadást, saját dalt várt volna, azt mondta, hogy a fiúké volt eddig a leggyengébb előadás. Ugyanakkor egyetértettek abban, hogy tehetséges csapatról van szó. Csobot Adél elfogadta a kritikát, de győzködte mentortársait, hogy szavazzanak igennel a srácokra. Az együttes veszélyzónába került, Csobot Adél és ByeAlex adott volna nekik széket.

A The Palace tagjai hétéves koruk óta legjobb barátok. Produkciójuk után Gáspár Laci kiemelte ByeAlexszel szembehelyezkedve, hogy az énekes, Matyi nagyon sokat fejlődött mostanra. Puskás Peti az este legkellemesebb meglepetésének nevezte a formációt, ő és a csapat mentora, Csobot Adél szavazott meg nekik széket, de a veszélyzóna után távozniuk kellett.

Imi Plaza kapcsán Puskás Peti szigorú kritikát fogalmazott meg, „gyengécske, középszerű, megúszós produkciónak” nevezte Imi előadását és a dalválasztást (Modern Talking: You’re My Heart, You’re My Soul) is becsmérelte, de Csobot Adél sem volt elégedett.

ByeAlex mentoráltja, Tóth Roland pedig nagyon félénk volt, és ez rányomta a bélyegét a produkciójára.

Kiakadtak a nézők Csobotra

A végeredmény kihirdetése után megindultak a nézők kommentjei. Sokan nehezményezték, hogy túl rövid az élő show-k sorozata, és így már a legelsőben rögtön négy produkciótól búcsúzni kellett: nehéz a versenyzőknek bizonyítaniuk, a nézőknek pedig nincs idejük megismerni őket. Csobot Adélt is sokan hibáztatják, amiért két zenekara máris elköszönt az élő show-tól.

Kapcsolódó cikk

“Komolyan! Kezdjetek már valamit a zenekarok kategóriával! Tízévadnyi tapasztalatotok van már. Az a mentor, aki ezt kapja, eleve lehetetlen helyzetbe kerül, évről évre elsőként esnek ki a zenekarok. Ráadásul Adél kezdő mentor, rögtön neki adni ezt a kategóriát is milyen ötlet volt?” – mondta el konstruktív kritikáját egy néző.

A hozzászólásokban azt is elkezdték a nézők fejtegetni, hogy vajon Mardollnak milyen hátszele van az X-Faktorban, hogy mindig továbbjut, miközben a közönség nagy részének egyáltalán nem tetszik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet