Sejtették, hogy egy nő miatt mondhatott le a spanyol püspök, aki személyes indokokra hivatkozott, de lesokkolta őket, hogy kibe is szeretett bele.

Ördögűzéseket vezetett, most pedig az egyház attól tart, megszállta az ördög

Xavier Novell 2010-ben nevezték ki, a katolikus egyház legfiatalabb püspöke volt. Az 52 éves férfi személyes okokra hivatkozott lemondásában, az egyház pedig elfogadta. Azonnal elkezdődött a találgatás, hogy vajon egy nő állhat-e a döntés mögött, de nagy port kavart, mikor kiderült, a szerelem tárgya Silvia Caballo írónő, akit erotikus és sátánista témájú regényeiről ismeri a közönség.

Novell pályafutása alatt számos ördögűzést is vezetett, azonban most egykori paptársai, de még Ferenc pápa is arra bíztatja, hogy vesse alá magát ördögűzésnek, mivel a frigy csak a gonosz műve lehet, számolt be a 24.hu.

Az egykori püspök szakértőként kérte az írónő segítségét 2015-ben, miután elvállalta az egyházmegye ördögűzői tisztségét, ekkor ismerkedtek meg. A kapcsolat Caballo ismertségét is fellendítette, a kis példányszámban kiadott, El Mundo című könyvének ára az egekbe szökött, miután nyilvánosságra került a püspökhöz fűződő viszonya.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet