Jamie Stewart frusztrációi a Dürer Kert színpadán – Jön a Xiu Xiu zenekar

A Xiu Xiu tulajdonképpen Jamie Stewart kísérleteit és frusztrációit önti teljesen eklektikus zenébe. Az experimentális zenekar már többször járt hazánkban és hamarosan ismét annak folyton változó világáról kaphat pillanatképet a budapesti közönség.

A Xiu Xiu zenekarban öltenek testet Jamie Stewart multiinstrumentalista kompromisszum nélküli elképzelései. A Los Angeles-i zenész 2002 óta hozza a zajos avantgard-poptól kezdve a művészileg rendezett rockon és furcsa hangokon keresztül ezt a zűrzavaros, mégis karcolóan őszinte zenét.

trio 1
Xiu Xiu Budapesten, újfent

A tizennegyedikként megjelenő Girl with Basket of Fruit lemeze februárban érkezik.

És még a 2017-es Forgetnél is durvább és olyan érzelmekkel van átitatva, amelyek az elmúlt években olyan sok ember mindennapi életében jelen voltak, mint az agitáció, a feszültség, a bánat és a harag.

Az experimentális zenekar nem először jár Magyarországon, így szerencsére a hazai közönség a hangfelvételeken túl élőben is időről-időre képet kaphat a Jamie Stewart által mozgatott formáció folyton változó, de minden alkalommal letaglózó világáról.

Xiu Xiu – Pumpkin Attack on Mommy and Daddy [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

“Pumpkin Attack on Mommy and Daddy” is taken from Xiu Xiu’s new album, Girl with Basket of Fruit, out February 8, 2019. Stream/Order: http://smarturl.it/bask…

Természetesen az új lemezt is bemutatják nálunk, március 9-én a Dürer Kertben. A Xiu Xiu ezúttal James Stewart mellett Thor Harris és a Minus Storyból, valamint a Shearwaterből ismert Jordan Gieger képében manifesztálódik.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. március 9., szombat, 19:30

Helyszín: Dürer Kert, Budapest

Jegyár: 2. 900 HUF

Jegyfoglalás: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból