Yayoi Kusama menő gördeszkákat tervezett a MoMA-nak

Hiába 89 éves, folyton valami izgalmas projekten töri a fejét Yayoi Kusama. Ezúttal a MoMA-val együttműködésben egy sor dizájner gördeszkát dob piacra.

Októberben a The Museum of Modern Art (MoMA) olyan gördeszkákat mutat be, amelyeken Yayoi Kusama ikonikus pötty-munkái láthatók: a Yellow Trees (Sárga fák) és a találóan elnevezett Dots Obsession (Pont megszállottság)

459 Rg Timeline
Yayoi Kusama: Dots Obsession, 1997, Rice University Art Gallery / Fotó: Rice Gallery

Látható lesz egy olyan deszka is, amelyik a nagy hatású művész képernyő nyomtatású Infinity Nets-éből(Végtelen hálók) vett mintát ölti magára.

Nevével ellentétben kevés hasonlóságot mutat a 2017-es Infinity Mirror Skate Deckkel, sokkal grafikusabb megközelítést alkalmazva.

A MoMA számára nem ez az első művészi együttműködés egyedi tervezésű gördeszkák készítéséhez. A galéria korábban Jean-Michel Basquiat primitív festményei és Andy Warhol híres leves konzervdobozainak nyomatával díszített deszkákat tervezett.

Ezeket a gördeszkákat viszont, legalábbis részben, Yayoi Kusama maga festette. Nyilván ettől nagyon exkluzívak, és csak 500 darab lesz elérhető a MoMA webáruházában. A művészetkedvelő deszkásoknak tehát résen kell lenniük, ha be akarják szerezni a menő cuccokat.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból