A koronavírus-járványnak köszönhetően online bárki megnézheti Yayoi Kusama végtelen tükörszoba installációját.

A kiállítás hihetetlenül népszerű volt

A Los Angeles-i Broad múzeum jóvoltából az Instagaramon bárki számára elérhetővé vált az interneten a Kusama-installáció, írja a Dazed. Az alkotás annyira népszerű volt, hogy az intézmény kénytelen volt bevezetni egy 30 másodperces szelfie szabályát, hogy ne készítsenek túl sok képet.

Infinity Mirrored Room
Infinity Mirrored Room / Fotó: Board Múzeum

A Yayoi Kusama által megálmodott különleges szobában számos fény- és tükröződő effekt segítségével a galaxis látványát kelti életre.  A The Broad múzeum különleges látványossága segítségével a végtelen univerzum érzését élheti át a látogató. Az élményt olyan különleges hanghatásokkal teszik még egyedibbé, mint Josiah Steinbrick zenéi.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Használd ki a lehetőséget, hogy bejuthass Kusama örökkévaló feltárását célzó spirituális aspektusaiba[/perfectpullquote]

– mondja az intézmény vezetője.

A londoni Tate Modern galériában is látható lesz az installáció

Kusama lesz a májusban nyíló Tate retrospektív kiállításának középpontjában is, de a jelenlegi járványhelyzet miatt nem biztos, hogy engedélyezni fogják.

Yayoi Kusama-kiállítás nyílik a Tate Modern múzeum huszadik születésnapja alkalmából

Yayoi Kusama-kiállítás nyílik a Tate Modern múzeum huszadik születésnapja alkalmából Yayoi Kusama installációival ünnepelnek! A kiállításon látható lesz Yayoi Kusama két magával ragadó tükörszoba installációja is. Az Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life, amelyet eredetileg a 2012-es ̶ szintén a Tate Modernben tartott ̶ retrospektív kiállítására készített.

A Japán alkotó végtelen szoba installációit is bemutatja majd az intézmény, amely a művész eddigi legnagyobb alkotása.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet