Yoko Ono ötlete alapján videón közvetíti az égboltot a Szabolcs utcából az Artpool

Egy különleges művészeti eseményt rendeznek a nyári napforduló alkalmából: június 21-én hétfőn közép-európai idő szerint 14 óra 42 perctől a világ több mint 60 művészeti helyszíne zoomon összekapcsolva 24 órán keresztül fogja videón közvetíteni az égboltot.

Égbolt a Szabolcs utca felett

A Yoko Ono inspirálta, Tévé az égbolt nézéséhez (T.V. to See the Sky) című projektben Amerikától Ausztráliáig hajnalhasadástól hajnalhasadásig lesz látható az ég a résztvevő művészeti intézmények webkameráján keresztül – tájékoztatta az Artpool Művészetkutató Központ hétfőn az MTI-t.

A Los Angelesi Getty Research Center megkeresésére a magyar égboltot az Artpool Művészetkutató Központ közvetíti a világ felé a budapesti Szabolcs utcából, a Szépművészeti Múzeum / Középeurópai Művészettörténeti Kutatóintézet tetőterében levő projektszobájából.

Yoko Ono inspirálta

A Yoko Ono együttműködésével a Getty Research Center és a Feminist Center for Creative Work szervezésében megvalósuló Tévé az égbolt nézéséhez projektet Ono 1966-os Ég tévé (Sky T.V.) című videóinstallációja, „bútor műve” inspirálta.

A 24 órás élő videostreaming Zoomon keresztül a tekinthető meg, emellett az eseményt a Getty Research Center YouTube-csatornáján is követhetik az érdeklődők – közölték a magyar közreműködők.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból