John Lennon özvegye, Yoko Ono feldolgozta a híres Imagine-t, hallgasd meg nálunk!

Az Imagine című John Lennon-dal feldolgozása is szerepel özvegye, Yoko Ono jövő héten megjelenő albumán, a Warzone-on. Az új verzióban egy templomi orgona kíséri Ono hangját.

“John örülne, hogy megcsináltam. Az új lemez dalai közül az Imagine volt az egyetlen, ami miatt ideges voltam, mert a számot az egész világ ismeri és számolhatok a kritikákkal. Mégis azt hiszem, nagyon fontos volt, hogy elkészüljön, az idegesség másodlagos” – fogalmazott Yoko Ono a BBC-nek.

Hozzátette:

élvezte a munkát, fontosnak érezte az Imagine új változatban történt megjelentetését, ezért mindent elkövetett, hogy jó legyen a végeredmény.

A 85 éves, japán származású Yoko Ono Warzone című munkája, amely erősen politikai indíttatású, csak néhány héttel fogja követni John Lennon legendás albuma, az Imagine múlt pénteki újramegjelenését.

Yoko Ono egykori élettársának műveiből nyílik kiállítás a Ludwigban

A magyar származású, londoni születésű Sam Havadtoy négy évesen, 1956-ban költözött Budapestre. Majd egy szabadabb világ reményében 1971-ben hagyta el az országot. 1972-ben érkezett meg New Yorkba, ahol belsőépítészként kezdett el dolgozni. Így ismerte meg John Lennont és Yoko Onot. Megbízásaikkal és barátságukkal megnyitották számára a vezető művészeti köröket.

Az Imagine című dalt 1971-ben rögzítette az ex-Beatle, a producer John, Yoko és Phil Spector volt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Különleges időszak volt, mindketten egy jobb világról álmodtunk. Amikor befejeztük, egymásra néztünk és csak annyit mondtunk: valóban megcsináltuk?[/perfectpullquote]

– idézte fel Yoko Ono, aki tavaly óta hivatalosan is az Imagine című dal társszerzője.

Yoko Ono – Imagine

http://yokoonowarzone.com Imagine written by John Lennon and Yoko Ono Produced by Yoko Ono and Thomas Bartlett Drawings by Yoko Ono, animated by Jonny Sander…

John és Yoko hét albumot készített együtt, mielőtt a 40 éves Lennont 1980 decemberében egy őrült meggyilkolta lakhelyük, a New York-i Dakota ház előtt.

A rock and roll egyik leghíresebb párja 1969-ben, a vietnami háború idején Amszterdamban egy szállodai szobában két héten át az ágyában tüntetett látványosan a békéért.

“Örülök, hogy az emberek manapság egyre többet gondolnak a békére. Akkoriban számos alkalommal elmondtuk, mennyire fontos a béke, és úgy érzem, sikerrel tettük” – idézte fel Yoko Ono.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból