Fesztivál Indul a We Are One Filmfesztivál, az első online...

Indul a We Are One Filmfesztivál, az első online filmmustra

Promóció

A világ legnagyobb filmes seregszemléinek, köztük a cannes-i, a torontói, a velencei és a berlini filmfesztiválnak a közreműködésével valósul meg májusban a We Are One Filmfesztivál elnevezésű ingyenes, online rendezvény a YouTube-on.

Történelmi fordulatot hozhat a We Are One Filmfesztivál

Promóció
- Advertisement -

A történelmi jelentősségűnek számító, május 29-én kezdődő tíznapos We Are One Filmfesztivált a New York-i székhelyű Tribeca Enterprises szervezi – írja a Variety. A Tribeca produkciós irodát még 1989-ben, a manhattani Tribeca-negyedben alapította Robert De Niro és Jane Rosenthal producer.

/ Fotó: Morelia Filmfest

Az 1990-es évekig, a filmesek büdzséjét tekintve jobban megérte Vancouverbe vagy Torontoba vinni a készülő produkciók nagyvárosi jeleneteit. A Tribeca Productions azonban újra pezsgő forgatási hangulatot hozott New York utcáira. A koronavírus pozitív hozományaként pedig megrendezik a világ első online moziszemléjét, a We Are One Filmfesztivált.

Virtuális filmmustra, amin nem csak drága ruhában vehetsz részt

A világ 20 legjelentősebb filmes eseménye, köztük a Tribeca, a Sundance és a Berlinale programjából szemezgető We Are One Filmfesztivál virtuális filmmustra keretében a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik a játékfilmeket, rövidfilmeket. Sor kerül majd továbbá dokumentumfilmek vetítésére és különböző kerekasztal-beszélgetésekre is.

Az idei Berlinalén a sokszínűség volt a középpontban

Az idei Berlinalén a sokszínűség volt a középpontban Kritikák érték az Oscart és a Velencei Filmfesztivált is A 2020-as Oscar-gálát többen is kritizálták, mert nem volt elég sokszínű a díjazottak nemi arányát tekintve. Natalie Portman ruhájával tiltakozott, amiért kevés női rendező munkáját méltatták. Stephen King, akadémiai tagként pedig azt hangsúlyozta, hogy a teljesítményt kell elsődlegesen értékelni.

A szervezők a következő hetekben fogják közzétenni a részletes programot. A június 7-ig tartó virtuális filmszemle jótékonysági kezdeményezés is egyben: a nézőknek lehetőségük lesz adományokkal segíteni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a különböző regionális szervezetek koronavírus-járvány elleni harcát.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3