A világ legnagyobb filmes seregszemléinek, köztük a cannes-i, a torontói, a velencei és a berlini filmfesztiválnak a közreműködésével valósul meg májusban a We Are One Filmfesztivál elnevezésű ingyenes, online rendezvény a YouTube-on.

Történelmi fordulatot hozhat a We Are One Filmfesztivál

A történelmi jelentősségűnek számító, május 29-én kezdődő tíznapos We Are One Filmfesztivált a New York-i székhelyű Tribeca Enterprises szervezi – írja a Variety. A Tribeca produkciós irodát még 1989-ben, a manhattani Tribeca-negyedben alapította Robert De Niro és Jane Rosenthal producer.

We Are One Filmfesztivál
/ Fotó: Morelia Filmfest

Az 1990-es évekig, a filmesek büdzséjét tekintve jobban megérte Vancouverbe vagy Torontoba vinni a készülő produkciók nagyvárosi jeleneteit. A Tribeca Productions azonban újra pezsgő forgatási hangulatot hozott New York utcáira. A koronavírus pozitív hozományaként pedig megrendezik a világ első online moziszemléjét, a We Are One Filmfesztivált.

Virtuális filmmustra, amin nem csak drága ruhában vehetsz részt

A világ 20 legjelentősebb filmes eseménye, köztük a Tribeca, a Sundance és a Berlinale programjából szemezgető We Are One Filmfesztivál virtuális filmmustra keretében a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik a játékfilmeket, rövidfilmeket. Sor kerül majd továbbá dokumentumfilmek vetítésére és különböző kerekasztal-beszélgetésekre is.

Az idei Berlinalén a sokszínűség volt a középpontban

Az idei Berlinalén a sokszínűség volt a középpontban Kritikák érték az Oscart és a Velencei Filmfesztivált is A 2020-as Oscar-gálát többen is kritizálták, mert nem volt elég sokszínű a díjazottak nemi arányát tekintve. Natalie Portman ruhájával tiltakozott, amiért kevés női rendező munkáját méltatták. Stephen King, akadémiai tagként pedig azt hangsúlyozta, hogy a teljesítményt kell elsődlegesen értékelni.

A szervezők a következő hetekben fogják közzétenni a részletes programot. A június 7-ig tartó virtuális filmszemle jótékonysági kezdeményezés is egyben: a nézőknek lehetőségük lesz adományokkal segíteni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a különböző regionális szervezetek koronavírus-járvány elleni harcát.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet