„Meg akartam csinálni ezt a filmet az áldozatokért” – Zac Afron Ted Bundy szerepéről mesélt

Az egykori tinisztár ma már felnőtt és eddigi pályafutása talán legnehezebb szerepét formálta meg. Ted Bundyt, a hírhedt sorozatgyilkost alakítja legújabb filmjében.  A számos nő meggyilkolásával vádolt Bundyról megoszlanak a vélemények, Efron pedig szeretné, ha a sorozatgyilkos körül zajló felhajtás megszűnne.

Zac Efron eleinte kételkedve fogadta a Ted Bundyról készülő forgatókönyveket. Több verzió is készült, végül belement abba, amelyik Bundy szerelme, Liz Kendall (Lily Collins) szemén keresztül mutatja be az eseményeket. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) Kendall könyvén alapszik, ezáltal új perspektívába helyezi Bundy személyét.

Egy olyan ember beszél róla, aki nehezen hiszi el, hogy az elbűvölő, sármos, okos férfi valójában egy nárcisztikus, kegyetlen gyilkos. Vagyis hasonló érzésekkel rendelkezik, mint mindazok, akik Bundy bűvkörébe kerültek.

Zac Efron 3
Nehéz szerepet alakított / Fotó: The Cheat Sheet

A film rendezője, Joe Berlinger a bemutató előtt leforgatott egy négy részes dokumentumfilmet a Netflixnek, amelyben bemutatja, ki is volt az a Ted Bundy (Converstaions with a Killer).

A 100 órás interjúbeszélgetéseken alapuló dokumentumból egyértelműen kiderül, Bundy nem volt más, mint egy nárcisztikus, önmagát imádó férfi. Aki nem mellesleg, egyáltalán nem illett bele a sorozatgyilkos képébe, ezért is tudta megtéveszteni azokat a nőket, akiket később megfosztott az élettől.

Amikor gyilkosságaira fény derült, kivégzéséig a kegyetlen híresség szerepében tetszelgett. Floridai tárgyalásán beengedték a kamerákat, a nézők a televízió előtt nézték végig, ahogy Bundy megkapja az ítéletet.

Az ember, aki szembenézett a gonosszal: Stephen Michaud, a Ted Bundy-sztori írója

Michaud a 30-as évei elején járt, épp akkoriban zajlottak Bundy tárgyalásai. Mivel semmi köze nem volt az FBI-hoz, hátulról kellett közelítenie a gyilkoshoz. Érdekes módon nem félt Bundytól – pedig jó oka lett volna rá -, inkább a hatóságok előtti lebukástól tartott.

A legnagyobb probléma, amire Efron is fel szeretné hívni a figyelmet a filmmel, hogy egy sorozatgyilkost nem szabadna sztárként bemutatni. Nem szabadna a fotójával ellátott bögréket, pólókat vagy az általa írt leveleket az Etsy-n árulni. Ugyanis ez elveszi a figyelmet attól a nagyon fontos ténytől, hogy ő egy sorozatgyilkos.

A színész szeretné, ha ez a film egy figyelmeztető üzenet lenne, és az emberek átgondolnák: kivel lehetnek biztonságban, és kivel nem.

Ugyanis Bundy személyében az a leginkább megtévesztő, hogy a gyilkosokat teljesen másképp képzeljük el. Nem iskolázott, párkapcsolatban élő fehér bőrű emberként.

Ha még nem láttad a magyar nyelvű előzetest, most megnézheted!

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból