Az örökifjú énekesnő, Zalatnay Sarolta, 76 évesen is dögösen jó formában van.
Elmondása szerint jó egészségét nem másnak, mint kedvenc állatainak köszönheti! A legendás előadó szerint az állatok iránti szeretet és gondoskodás hatalmas szerepet játszik abban, hogy ilyen vitalitással bír még ebben a korban is.
“Ha állatod lesz, onnantól mindegy, hogy te ki vagy és mit csinálsz, hogy színpadon állsz, énekelsz, és hajnalban fáradtan érsz haza. Az az állat akkor is várja tőled a friss vizét, a tápját, a reggeli simogatását, a szeretetedet” – vallja Zalatnay, aki elmondása szerint már gyermekkorában is odáig volt az állatokért, és szinte minden kisállatot hazacsempészett, amit csak talált.
“Valahogy már kiskoromtól bennem van az állatokkal való jó viszony. Már akkor megállíthatatlan voltam, és csempésztem haza a kutyákat, cicákat, vagy amit épp találtam. Tudtam, hogy innentől én gondoskodom róluk, de ezt sosem fogtam fel teherként. Annak pedig, hogy ma, 76 évesen ilyen testi és lelki egészségnek örvendek, ők nagyban a részesei: az öt cicám, a kutyáim és a lovam. Imádom mindegyiket” – mesélte az énekesnő.
A furcsa kapcsolat az állatokkal azonban nemcsak lelki, hanem fizikai szinten is kifejeződik. Zalatnay szerint például a cicája segít neki csökkenteni a vérnyomását.
“A vizslám például érzi, ha fellépni megyek és izgulok. Ilyenkor jön, leül velem szembe, és van, hogy csak néz. De van, hogy belekuporodik az ölembe. Mondom is neki, hogy igen, a mama most lámpalázas. Azt is észrevettem, hogy jobb vérnyomáseredményeim vannak, ha a mérés előtt a cicám odabújik egy kicsit az ölembe. A 35 éves lovacskám, akit a vágóhídról mentettem meg, és akivel – időskora révén – már minden nap ajándék, már az autóm hangját is megismeri, és ha csak közeledem, megy a vircsaft, annyira boldog” – mondta Cini.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet