Kiderült, Zámbó Jimmy egyik népszerű dalát, az Egy jó asszony mindent megbocsájtot valójában nem a Király írta.

Az A dal a miénk! című podcastban népszerű dalok keletkezéstörténetét mutatják be, ezúttal Zámbó Jimmy Egy jó asszony mindent megbocsájt című dala volt terítéken, írjaBlikk.

A műsorból kiderült, a dalt nem Zámbó, hanem Pásztor László, a Neoton vezetője írta, aki maga is vendégeskedett a podcastban, és elmesélte a szám keletkezésének részleteit.

Jimmy szeretett volna valami mást. Egyszer mondja nekem stúdió munka közben: Lacika, írj nekem egy jó, modern dalt. (...) Elkezdtem gondolkodni, milyen a Jimmy, akkor már elég jól ismertem, és olyan volt, mint amilyennek megénekeltük.

“Lehetne nagy dolgokat mesélni, hogy ez volt meg az volt, elvonultam a világtól megírni, de azt a négy sort nem olyan nehéz azért kitalálni. Egyszerűen hazamentem, leültem gitározni, és szöveggel együtt elkészült, ehhez speciel nem kértem se Jakab Gyuri, se Hatvani Emese segítségét. Nem vagyok szövegíró, egész életemben 5-10 számot, szöveget írtam, de ebbe beletrafáltam azzal, hogy az emberek is ilyennek gondolták Jimmyt, és ez megerősítést nyert” – mesélte.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet