A Zámbó Jimmy életéről szóló sorozat színészei és a legendás énekes egyik fia együtt járták be az énekes életének legfontosabb állomásait egy városi sétán.

Szalay Bence, Straub Viktória, Rainer-Micsinyei Nóra és Schruff Milán A Király főrendezőjével, Kovács Dániel Richárddal és a legendás énekes egyik fiával, Zámbó Adriánnal járták be a Hosszúlépés.Járunk? városi sétákat szervező cég az RTL közreműködésével összeállított túrán, írja a Blikk.

A túra a legendás énekes életének legfontosabb állomásait mutatja be, a résztvevők ellátogattak Zámbó Jimmy szülői házát, az első iskoláját vagy éppen a Garay téri piacot.

Nagyon fontos volt, hogy a sorozatban hasonlóak legyenek az épületek, ezért képeket néztünk erről a helyről, Jimmy szülőházáról, bár én itt még nem jártam ezelőtt. Úgy tűnik, ez a ház azóta már fel lett újítva

– árulta el a sorozat rendezője, Kovács Dániel Richárd. Zámbó Jimmy lemezeinek egykori és mai kiadója, a Magneoton vezérigazgatója, Joós István arra emlékezett vissza, hogy gyakran kötöttek ki a piacon az énekessel.

Amikor éjszaka dolgoztunk, hajnalban kevés helyre tudtunk beülni, így általában a piacon kötöttünk ki. Jimmy imádta a kolbászt és a májas hurkát dupla adag mustárral. A véreset valamiért nem kedvelte. Erre máig emlékszem

– mesélte. “A felesége, Edit magasra tette a lécet, jól főzött, ezért Jimmy akárhová ment, azokat az ízeket kereste. A magyaros ételeket kedvelte, de nagyon kritikus volt. Megmondta a pincérnek, ha egy étel nem volt jó. Külföldön egyre nehezebb volt vele bánni. Annyira szerette a magyar ételeket, hogy azt gondolta, az egész világ rosszul főz. Talán az olasz konyhát tudta még elfogadni, de az újdonságok felé nehezen nyitott” – tette hozzá.

Zámbó Adrián elmondta, számára is sok újdonságot nyújtott a városi séta, főleg, mivel csupán hatéves volt, amikor elvesztette édesapját. Bevallása szerint testvéreivel járt már a szülőháznál, de be nem tudtak még menni. 

Azt sem tudtam, hogy ennyire odavolt a magyaros konyháért. Megtisztelő, hogy még ennyi év után is ilyen sokan kíváncsiak rá, rajonganak érte

– mondta Adrián, aki a sorozatot is figyelemmel követi. “Egyelőre nem túl szimpatikus édesapám karaktere, úgy érzem, túl sok a fikció. Én úgy emlékszem apukámra, mint egy kedves, szimpatikus művészre. A művészek mind egyedi figurák, ő is az volt. Remélem, a sorozat végére a nézők számára is szimpatikusabb lesz az apukám.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet