Mintha mindenki ugyanazt az ormótlan, lábszárközépig érő zsákruhát hordaná most, hogy kiszabadultunk a lakásból a parkokba, vette észre a trendet a The Guardian egyik olvasója. Lehet, hogy kényelmes, de ne tegyünk úgy, mintha ez pozitív jelző lenne.

Amikor szembejön az utcán a ruhád

„Tíz hét után végre kiszabadultam a lakásból, és azt látom, hogy minden nő ugyanazt a ruhát viseli. Vajon ez a karantén következménye?”

– kérdezi a The Guardian olvasója, Samatha.

Zara Maxiruha Mindenkin
A Zara-Féle Prototípus / Fotó: Instagram / Hot4Thespot

Ha nem a brit Müller Cecília rendelte el kötelező viseletként a maszk mellé, akkor valószínűleg valamiféle más magyarázata lesz a jelenségnek. Múlt hétvégén az Egyesült Királyságban is elkezdtek lazítani a kijárási tilalmakon, elhagyhatták az emberek a karantént. Ennek következtében a városiak, akik – Balaton híján – nem autóztak le vidékre, ellepték a parkokat. Végre húsz lépésnél is többet meg lehet tenni anélkül, hogy falba ütközne az ember – 2020 tavasza óta senki sem veszi ezt a szabadságot magától értetődőnek! Erre zsákruhák bukkannak fel minden angliai bokorból. De miért?

Elizabeth Hurley újra az ikonikus Versace ruhájába fotózkodott

Elizabeth Hurley színésznő a karanténban töltött időt azzal ütötte el, hogy újra magára öltötte a gyönyörű Versace-ruhát, amit két évtizeddel ezelőtt láthattunk rajta utoljára. Hurley 1999-ben viselte a mélyen dekoltált, hát-nélküli Versace-ruhát a Amerikai Divattervezők Tanácsának Díjátadó eseményén (Council of Fashion Designers of America Awards). A levendula színű koktélruha vállpánttal és hosszú oldalkivágással rendelkezik.

Egy könnyű anyagból készült, pöttyös vagy apró mintás, hosszú ujjú és bokáig érő, laza szabású ruháról beszélünk. Mivel derékrészt nyomokban tartalmaz, vagy lazán keresztben átlapolható és megköthető, így mégsem teljesen zsákfazonról, csak zsákfazonszerűről beszélhetünk. Jó esetben néhány gomb középen még díszítheti, már ha ezt díszítésnek lehet mondani. Ennyi leírásból valószínűleg már mindenki maga elé tudja idézni a prototípust.

Ideje leszámolni a zsákruhákkal

Az Üldözött Zsákruhát a Zara egy tavalyi, későnyári darabja testesíti meg, amely egészen elképesztő módon mindenütt jelen volt tavaly szeptember óta a szigetországban. A karantén alatt pedig ki az, aki próba nélkül ruhát vásárol, ha vásárolhat lisztet, élesztőt és vécépapírt?

Zara Zsakruha
Barátnők / Fotó: Instagram / Hot4Thespot

Úgyhogy azokat a ruhákat, amiket a szabadulás utáni napokban az emberek hordtak, valószínűleg még tél végén vásárolták. Bár a január-március közötti ruhavásárlás szempontjából holtszezonnak tűnik a rengeteg akció ellenére, hiszen az év végi evészet következményeit magunkon cipelve csak a bevallottan leglustábbak és legpesszimistábbak közös halmazába tartozók kezdenek gardróbfrissítésbe.

A legújabb divatőrületté lett párnaruha meghódítja az otthonrekedteket

Akad, aki a Sims-re fizet elő újra, és vannak olyanok is, akik az Animal Crossing virtuális világában öltöztetik fel karaktereiket a kedvenc korszakjuk divatirányzata szerint, vagy éppen szerveznek virtuális tüntetést. Néhány hónappal ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy Hongkong utcáin az arcukat eltakaró tüntetőkre támadott a rendőrség.

Tavaly ősszel sokat cikkeztek arról, hogy ez a Zara-ruha mennyire jól áll minden alkatra. De valakinek tavaly szeptember óta csak ki kellene mondania végre az igazságot. Ha a királynő ebben az esetben nem is meztelen, vegyük észre, hogy olyan darabot visel, amiben úgy néz ki, mint egy két lábon járó kikötőbak. Az esetlen, formátlan ruhák még a bombaalakkal rendelkező viselőjéből is az esetlen tramplit hozzák ki.

https://www.instagram.com/p/CBBcAr7gzHg/

Nem lehet mindenki Diana hercegnő vagy Meghan Markle. A maxiruhák rajongói, ami valóban nagyon kellemes és kényelmes viselet, rengeteg helyen beszerezhetik kedvenc darabjukat. És semmi gond, hiszen idén a stílus számít, nem a méret! Persze egy tekercs szigszalag sem árt, ha esetleg strandolni szeretnénk. De aki teljesen biztosra akar menni, az lőjön egy Surda-sapkát is, ami a nyár kötelező darabja – a második hullám utáni szabaduláskor még jól jöhet! És akkor majd arra csodálkozhat rá a The Guardian olvasója.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet