Majd’ 200 író és költő vállalt szolidaritást a kormány döntéseinek elszenvedőivel. Závada Pál Kossuth-díjas író az ATV kérdésére elmondta, “nekünk kell Orbánt lemondatni.”

Hirdetés

Mint a ContextUs is megírta, közel 200 író és költő vállalt szolidaritást többek között a túlóratörvény elszenvedőivel, a hajléktalanokkal, a kulturális dolgozókkal. A szombati tüntetésre többen kimentek demonstráltni. Így tett – a teljesség igénye nélkül – Bán Zsófi, Tóth Krisztina, Kerékgyártó István, Závada Pál.

Írók és költők pontokba szedték a kormány elfuserált döntéseit, és szolidaritást vállalnak azok megsínylőivel

Aczél Géza, Csehy Zoltán, Csuhai István, Erdős Virág, Géczi János, Kepes András, Nyáry Krisztián, Radnóti Sándor, Schein Gábor, Simon Márton, Takács Zsuzsa, Tóth Kinga, Tóth Krisztina, Závada Pál – csak néhány nevet említve a listából. A több tucat író és költő szolidaritást vállal mindazokért, akiket a magyar kormány valamilyen módon megkárosított.

Bán Zsófia író leginkább a kultúra ellehetetlenítését rótta fel az Orbán-rendszernek, ezen belül is a kultúr-tao eltörlését.

Závada Pál az Egy piaci nap olvasópróbáján
/ Fotó: Dömölky Dániel / Radnóti Miklós Színház

Závada Pál megjegyezte, hogy

hiába kapaszkodott a fejünk fölé, a Várba (…) Talán azért, hogy még magasabbról próbáljon az alattvalóinak tekinteni. Ez nem fog neki sikerülni, és keserves lesz az ébredés.

Úgy érzi, sokan gondolkodnak hasonlóan, csak még nem merik elmondani. Abban bízik, hogy a demonstrációk egyre többeket felbátorítanak, hogy ne maradjanak csendben.

Hirdetés