Zayn Malik, akit a One Direction brit fiúbandával lett ismert, kritizálta a Grammy-díjátadó szervezőit, a lemezakadémiát.

Zayn Malik jövőre küld egy kosár süteményt nekik

“B_szd meg, Grammy, és mindenki, akinek köze van hozzá! Hacsak nem rázol kezet és küldesz nekik ajándékot, nem is reménykedhetsz a jelölésben. Jövőre küldök nekik egy kosár süteményt” – fakadt ki Zayn Malik a Twitter-oldalán, aki nemrégiben lett apuka.

Senki nem tudja, mi késztette Zayn Malikot arra, hogy csupán néhány nappal a vasárnap éjjeli díjátadó előtt így kritizálja a közösségi médiában. 

Zayn Malik Grammy Dij 2021 One Direction
Zayn Malik, Az Egykori One Direction Tagja / Fotó: Getty Images

Az énekesnek a fiúbandán kívül már három szólóalbuma is megjelent, és 2018-ban már Grammy-díjra is jelölték a Taylor Swifttel közös I Don’t Wanna Live Forever című dalát.

Legutóbbi, Nobody Is Listening című albumának nem volt esélye az idei jelölésre, hiszen januárban, öt hónappal az augusztus 31-i határidő után jelent meg. Sőt, a Grammy-jelöléseket már novemberben kihirdették.

Kivételezés, rasszizmus és politika

A People magazin érdeklődött a poszt felől, ám Malik képviselője nem kívánta kommentálni az énekes bejegyzését.

Kapcsolódó cikk

Néhány órával azonban az eredeti Twitter-poszt után Malik tweetjét egy újabb követte.

A tweetem nem volt személyes, és nem is a jogosultságról szól: inkább arról, hogy a jelölési folyamat átláthatatlan. Kivételezés, rasszizmus és politika is közrejátszik a szavazási folyamatban

– írta.

Drake és Halsey is keményeb kritizálta a lemezakadémiát

A botrányairól is elhíresült Drake novemberben, a jelölések kihirdetése után osztotta meg gondolatait egy Instagram-sztoriban.

Kapcsolódó cikk

“Abba kéne hagyni, hogy minden évben újra és újra megdöbbenünk azon, hogy mennyire elvált egymástól a jelentéssel bíró zene és a díj maga. Ami egykor az elismerés legmagasabb formája volt, az már semmit nem jelent a jelen és a jövő művészeinek” – írta Drake, aki nemrégiben újabb rekordot állított fel azzal, hogy az első férfi lett a Billboard Hot 100-as listán, aki egy új dallal harmadszor is rögtön az élen tudott nyitni.

Drake posztja után hamarosan egy énekesnő, Halsey is megszólalt. Szerinte a Grammy-díj mint idea, megfoghatatlan folyamat, amelyben közrejátszanak a privát előadások, a kulisszák mögötti beszélgetések, a kapcsolatrendszerek, a folyamatos kampányolás, a sok titkos kézfogás, és persze – a feltételezések szerint – a kenőpénzzel való megvesztegetés.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet