Zendaya nem kíván filmes biodíszlet lenni a férfiak mellett

Zendaya tavaly több szerepajánlatot visszautasított, el is mondta, miért.

Zendaya nem szeretne egy kaptafára írt, unalmas nőket játszani

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy 2020 életük egyik legjobb éve volt. Rengetegen bezárkózva éltünk, a hálószobában dolgoztunk, és alig vártuk a napi betevő sétánkat.

zendaya netflix malcolm marie
Zendaya / Fotó: Zendaya Instagram

Nem így Zendaya, akit nem csupán jelölést kapott, de történelmet írva nyerte el a dráma kategória legjobb női főszereplőjének járó Emmy-díját az Eufória sorozatban nyújtott alakításáért. A nagy sikerre való tekintettel két bónuszepizódot is leforgattak, a Valentino márka arca lett, és megkapta a Netflix-en hamarosan bemutatásra kerülő romantikus dráma, a Malcolm & Marie-nek női főszerepét, írja a Dazed.

De eljátszhatott volna még több szerepet is, hiszen elhalmozták ajánlatokkal. A GQ-nak adott interjújában elmondta, hogy azért utasította vissza ezeket a szerepeket, mert nagyon egysíkú karaktereket kellett volna alakítania. Megfogalmazása szerint mintha a férfi főszereplő mellett csak biodíszletként kellett volna funkcionálnia.

Ez egyáltalán nem azt mondom, hogy rosszak voltak ezek a forgatókönyvek. Azt éreztem olvasás közben, hogy a legtöbb szerep, főleg a női szerepek végig egyformák, ugyanúgy kell játszani az összeset, és nem sok vizet zavarnak

– nyilatkozta a 24 éves színésznő.

Kifejtette, azt vette észre, hogy a hozzá eljuttatott forgatókönyvek szerepei kizárólag a férfi főszereplő támogatására íródtak, hogy a főhős elérje célját.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Nincs saját karakterívük a történetben, egydimenziósak olyan értelemben, hogy személyiségük nem rendelkezik mélységekkel, az egész filmben az elejétől a végéig egyformák. Nincs ezzel gond, de nem tanultam volna belőle semmit” – tette hozzá.

Fekete-fehér párkapcsolati kamaradrámában láthatjuk hamarosan

A fentiek alapján pont ellenkezőleg érezhetett akkor, amikor elvállalta a Dűne női főszerepét vagy a Malcolm & Marie-t. Ez utóbbit az Eufória alkotója, Sam Levinson írta. A történet során egy fiatal pár folyton vibráló karanténbeszélgetéseinek lehetünk tanúi. A fekete-fehér film férfi szereplője John David Washington, aki egy filmrendezőt játszik. Barátnőjével a legújabb filmjének bemutatója alatt azt várja, hogy elolvashassa a kritikákat.

Marie által lehetőséget kaptam, hogy a megszokottól eltérően használjam a szavakat. Nem kiabálok, nem szoktam veszekedni, de jó lehet így kiadni magamból az érzelmeket, és ilyen szinten vibrálni. Rajta keresztül én is megszabadulhatok a felgyülemlett vagy ki nem mondott hülyeségektől

– vallott legújabb szerepéről Zendaya, akinek az olcsó ruhák is tökéletesen állnak.

Malcolm & Marie | Official Trailer | Netflix

When filmmaker Malcolm (John David Washington) and his girlfriend Marie (Zendaya), return home from a movie premiere and await his film's critical response, ...

A Malcom & Marie február 5-től tekinthető meg a Netflix-en. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból