Hallgatom Mit tehet a zeneipar a rasszizmus felszámolása érdekében? 

Mit tehet a zeneipar a rasszizmus felszámolása érdekében? 

Promóció

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés a rasszizmussal való leszámolásban segítene. A Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd fekete férfi halála a zene ipart is mozgósította és reakcióra késztette. 

Blackout Tuesday

Promóció
- Advertisement -

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety. 

Protestálók a rasszizmus ellen / Fotó: Getty Images

Az Atlantic Records szerint a zeneipar egy multi-milliárdos ágazat, ami az összeg jelentős részét a fekete művészek alkotásaiból szerezte. A lemezkiadó célja, hogy a zeneipart egyben és színesen tartsa, amelyben számos ember megfér egymás mellett származástól függetlenül.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

Az alkotás és a kibontakozás lehetőségére mindenki feltétel nélkül jogosult. A mozgalom azonban nemcsak 24 óráig tart majd, hanem egy hosszabb folyamatként fog kibontakozni, aminek pontos tervezetét hamarosan közlik.

Jelentőségteljes akció

A mozgalom ötletére aztán több közvetítő cég és lemezkiadó is rákapott. Hétfőn reggel az APA vezérigazgatója, Jim Gosnell is közölte a munkavállalóival, hogy a Blackout Tuesday az ő vállalatuk kalendáriumába is bekerül majd. 

A Blackout Tuesday egy reflektálásra és jelentőségteljes akcióra lehetőséget adó nap, amikor a kollégáinkat, családjainkat, barátainkat, klienseinket és a közösségünket támogatjuk a származási egyenlőségért vívott harc nevében

– mondja Jim Gosnell. Harry Belafonte hozzátette, mindenkinek megvan a saját ereje ahhoz, hogy tegyen a történtek ellen. Ariana Grande és Justin Bieber menedzsere, Scooter Braun is a megoldás keresésére és nagyobb erőfeszítésre buzdítja társait, hogy segítsék a rasszizmus-elleni harcot. Az utóbbi napokban sok más híresség, előadó is felszólalt George Floyd halálát illetően, köztük Beyoncé, Billie Eilish és Taylor Swift is.

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3