Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés a rasszizmussal való leszámolásban segítene. A Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd fekete férfi halála a zene ipart is mozgósította és reakcióra késztette. 

Blackout Tuesday

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety. 

George Floyd Halal 1
Protestálók A Rasszizmus Ellen / Fotó: Getty Images

Az Atlantic Records szerint a zeneipar egy multi-milliárdos ágazat, ami az összeg jelentős részét a fekete művészek alkotásaiból szerezte. A lemezkiadó célja, hogy a zeneipart egyben és színesen tartsa, amelyben számos ember megfér egymás mellett származástól függetlenül.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

Az alkotás és a kibontakozás lehetőségére mindenki feltétel nélkül jogosult. A mozgalom azonban nemcsak 24 óráig tart majd, hanem egy hosszabb folyamatként fog kibontakozni, aminek pontos tervezetét hamarosan közlik.

Jelentőségteljes akció

A mozgalom ötletére aztán több közvetítő cég és lemezkiadó is rákapott. Hétfőn reggel az APA vezérigazgatója, Jim Gosnell is közölte a munkavállalóival, hogy a Blackout Tuesday az ő vállalatuk kalendáriumába is bekerül majd. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Blackout Tuesday egy reflektálásra és jelentőségteljes akcióra lehetőséget adó nap, amikor a kollégáinkat, családjainkat, barátainkat, klienseinket és a közösségünket támogatjuk a származási egyenlőségért vívott harc nevében[/perfectpullquote]

– mondja Jim Gosnell. Harry Belafonte hozzátette, mindenkinek megvan a saját ereje ahhoz, hogy tegyen a történtek ellen. Ariana Grande és Justin Bieber menedzsere, Scooter Braun is a megoldás keresésére és nagyobb erőfeszítésre buzdítja társait, hogy segítsék a rasszizmus-elleni harcot. Az utóbbi napokban sok más híresség, előadó is felszólalt George Floyd halálát illetően, köztük Beyoncé, Billie Eilish és Taylor Swift is.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet