Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés a rasszizmussal való leszámolásban segítene. A Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd fekete férfi halála a zene ipart is mozgósította és reakcióra késztette. 

Blackout Tuesday

Az Atlantic Records által indított #TheShowMustBePaused kezdeményezés keretein belül a zeneipar szereplői is felszólalnak a Minneapolisban történt rendőri túlkapás és George Floyd halála kapcsán. A mindennapos tevékenységeket és munkálatokat leállították, ők is részt vesznek a rendőrök elleni protestálásban. Az általuk létrehozott Blackout Tuesday napja a rasszizmus áldozataira és annak igazságtalanságára emlékezik, írja a Variety. 

George Floyd Halal 1
Protestálók A Rasszizmus Ellen / Fotó: Getty Images

Az Atlantic Records szerint a zeneipar egy multi-milliárdos ágazat, ami az összeg jelentős részét a fekete művészek alkotásaiból szerezte. A lemezkiadó célja, hogy a zeneipart egyben és színesen tartsa, amelyben számos ember megfér egymás mellett származástól függetlenül.

Fotók: Az Egyesült Államok-beli antirasszista tüntetések második napja

Bár a polgármesterek kijárási tilalmat rendeltek el, és sokak felháborodására Trump a Nemzeti Gárda bevetésével és gumilövedékekkel fenyegetőzik, a tüntetések nem látszanak csitulni. George Floyd halála miatt, valamint a fekete bőrű lakosság ellen fellépő rendőri brutalitás és a fehér felsőbbrendűséggel átitatott társadalmi berendezkedések ellen tüntetések sorozata kezd kibontakozni az Egyesült-Államokban.

Az alkotás és a kibontakozás lehetőségére mindenki feltétel nélkül jogosult. A mozgalom azonban nemcsak 24 óráig tart majd, hanem egy hosszabb folyamatként fog kibontakozni, aminek pontos tervezetét hamarosan közlik.

Jelentőségteljes akció

A mozgalom ötletére aztán több közvetítő cég és lemezkiadó is rákapott. Hétfőn reggel az APA vezérigazgatója, Jim Gosnell is közölte a munkavállalóival, hogy a Blackout Tuesday az ő vállalatuk kalendáriumába is bekerül majd. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Blackout Tuesday egy reflektálásra és jelentőségteljes akcióra lehetőséget adó nap, amikor a kollégáinkat, családjainkat, barátainkat, klienseinket és a közösségünket támogatjuk a származási egyenlőségért vívott harc nevében[/perfectpullquote]

– mondja Jim Gosnell. Harry Belafonte hozzátette, mindenkinek megvan a saját ereje ahhoz, hogy tegyen a történtek ellen. Ariana Grande és Justin Bieber menedzsere, Scooter Braun is a megoldás keresésére és nagyobb erőfeszítésre buzdítja társait, hogy segítsék a rasszizmus-elleni harcot. Az utóbbi napokban sok más híresség, előadó is felszólalt George Floyd halálát illetően, köztük Beyoncé, Billie Eilish és Taylor Swift is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.