Hallgatom Bob Geldof vezetésével zenészek és kutyások is azt követelik...

Bob Geldof vezetésével zenészek és kutyások is azt követelik Londonban, hogy ne legyen Brexit

Promóció

A londoni zenei élet színe-java nyílt levélben, a kutyatulajdonosok pedig négylábú kedvenceikkel felvonulva követelik, hogy Theresa May gondolja meg a Brexitet.

Nyílt levél a “kulturális börtön” ellen

Promóció
- Advertisement -

Vasárnap a legnagyobb zenészek álltak ki nyílt levélben a Brexit ellen. Ebben arra figyelmeztetnek, hogy “kulturális börtön” lesz, ha az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Londoni és Glasgow-i kutyatulajdonosok is úgy döntöttek, hallatják a hangjukat egy Brexit-ellenes referendum érdekében.

Felszólították Theresa May miniszterelnököt, hogy váltson politikát a Brexittel kapcsolatban. Zenészek egy második népszavazást követelnek az Egyesült Királyság EU-ban maradása mellett.

A nyílt levelet Bob Geldof fogalmazta. Ed Sheeran, Rita Ora, Jarvis Cocker, Brian Eno, Damon Albarn, Johnny Marr, korábbi Smiths-gitáros és a Pink Floyd dobosa, Nick Mason is aláírta. 

A klasszikus zene részéről az aláírók között szerepel Sir Simon Rattle, aki 16 évig volt a Berlini Filharmonikusok karmestere és a Bach-szakértő John Eliot Gardiner.

A zenészek attól tartanak, hogy egy megegyezés nélküli Brexit elhallgattathatja Nagy-Britannia virágzó zenei iparát, “saját építésű kulturális börtönné” változtatva azt.

Bob Geldof az Egyesült Királyság EU-ban maradása mellett kampányol / Fotó: AFP / Getty Images

A levél a The Observerben jelent meg, felhívva Thersa May figyelmét arra, hogy az EU-ból való kilépés “a zeneipar minden aspektusára kihatással lesz. A koncertturnéktól az eladásokig, a szerzői jogi jogalkotástól a jogdíjakig.”

A zenészek szerint egy “elbaltázott Brexit” komoly károkat okozhat a 94-milliárd fontos kreatív iparnak.

A kutyák is a Brexit ellen vannak

A zenészek érvei meggyőzték azt a körülbelül ezer kutyát, jobban mondva gazdáikat is, akik a Waterloo állomástól a Parlamentig vonultak vasárnap. Ők is egy második Brexit-népszavazást követelnek.

GlasgowlovesEU #FBPE #FollowBack on Twitter

Wooferendum in Glasgow. @AlynSmith giving us our support 🙂

A “wooferendum” szervezői azon aggályuknak adtak hangot, hogy a kilépés az Unióból az állatokat is érinti majd. Kevesebb lesz az állatorvos, az állateledelek ára pedig emelkedni fog. 

Fiona Rutherford on Twitter

I’ve just arrived at the doggy protest against Brexit 🐶 Hundreds of dogs have brought their humans to Parliament Square to demand a new EU referendum #wooferendum https://t.co/FIfiIB39aP

Attól is tartanak, hogy az EU állategészségügyi útlevélrendszere is felfüggesztésre kerül, ami jelenleg 250 ezer állatnak teszi lehető az európai utazást gazdáikkal együtt.

A kutyákat arra bátorították, hogy rápisiljenek a Brexit-pártiak, köztük Boris Johnson korábbi külügyminiszter és a volt Függetlenségi Párt-vezér Nigel Farage fényképeire, a felvonulás útvonalán elhelyezett “pisi állomásokon”.

Kutyák fejezik ki véleményüket a “pis állomások” egyikén / Fotó: Imago / Pacific Press Agency / L. Wateridge

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3