Zombival népszerűsítik a friss leheletet az Orbit új reklámjában

Terri Timely rendező zombiapokalipszist idéző romantikus reklámot készített az Orbit rágó számára, írja a Little Black Book.

Terri Timely rendező a vígjátéki formát választotta az Orbit #TimeToShine kampányának reklámfilmjéhez, amelyben egy kínosan édes „zombicsók” látható. Terri Timely egy szívmelengető pillanatot ragad meg, amely során kiderül, hogy a hosszan tartó friss lehelet a zombiapokalipszis kellős közepén is fontos.

iggy pop zombie
Iggy Pop zombit alakít Jim Jarmusch zombifilmjében / Fotó: IMDb

A 15 másodperces reklámfilmen egy romantikus jelenetet láthatunk egy ember srác és egy zombi lány között, akit vonakodva akar megcsókolni. Szerencsére az Orbit rágó megoldja a pár kellemetlen helyzetét. Szóval ha találkozol egy zombival, legyen nálad mindig Orbit!

Orbit Gum Commercial | “Kiss” Video | Peppermint Gum

A clean-feeling mouth can go a long way. #TimeToShine See more Orbit Gum commercials by visiting: Twitter: https://www.Twitter.com/OrbitGum Facebook: https:/…

Az élőhalottak nem csak a mozivásznat és a tévésorozatok világát hódították meg, hanem a popkultúra szerves részévé váltak, tehát egy reklámfilmben való megjelenésük sem lehet meglepő.

A zombilegenda az afrikai kultúrkörből ered: a hiedelem szerint a vudu mágus feléleszti a holtakat, hogy őt szolgálják.

A sztori ideális horror alapanyag, így nem csoda, hogy a vámpírok, farkasemberek és egyéb szörnyek mellett a zombik is időről-időre megjelennek a mozivásznon.

via GIPHY

George A. Romero horrorrendező 1968-as Az élőhalottak éjszakája című filmje hívta életre a zombifilm szubzsánert. Romero több hasonló témájú filmet is rendezett, ilyen volt például a Holtak hajnala, A holtak napja vagy a Holtak földje.

george a. romero zombifilmek
George A. Romero a zombifilmek atyja / Fotó: Indiwire

A nyolcvanas években többek között a Gonosz halott, A kedvencek temetője, a Reanimátor képviselték a műfajt.

Zombiriasztást adtak ki a lakosok Floridában / ContextUs

Sokan eljátszadoztunk már azzal a gondolattal, hogyan készülnénk fel egy esetleges zombiriadóra, zombitámadásra. És talán nem is véletlenül riadtak meg az emberek! Az egyik legnépszerűbb sorozat manapság, a The Walking Dead világában létezik Terminus nevű város, ahonnan a zombiriasztás is érkezett.

A zombifilmek népszerűségét a 2000-es években a 28 nappal később sikere alapozta meg, majd olyan alkotások követték, mint a 28 héttel később, a Kaptár-franchise vagy a Legenda vagyok és a Z világháború. A műfajparódiákból sem volt hiány zombifronton, ennek ékes példái a Haláli hullák hajnala, a Zombieland, az Eleven testek vagy Peter Jackson belsőségekben gazdag fekete komédiája, a Hullajó!

éjkirály kiderül ki alakítja az éjkirályt
Éjkirály / Fotó: HBO

Természetesen a filmsorozatok világát sem kerülhette el a zombi téma, ennek köszönhetjük a The Walking Dead tíz évadját. A Trónok harcában szereplő mások is egyértelműen a zombikultúra elkötelezett hívei voltak.

Érkezik a sikeres Zombi expressz amerikai változata

Korábban James Wan azt nyilatkozta, hogy nem fog producerként részt venni a film amerikai újraforgatásában, hacsak nem találnak „egy igazán jó indokot”, hogy elkészítsék. Úgy tűnik Az apáca forgatókönyvírója Gary Dauberman végre megtalálta ezt az igazán jó okot. – fogalmazott Dauberman. Ha cinikusak akarunk lenni, akkor ez a jó ok a pénz lehet, fogalmazott a.

A zombitéma mit sem vesztett népszerűségéből az elmúlt évtizedek során. A legfrissebb „hús” a műfajon belül Jim Jarmusch zombikomédiája olyan sztárokat vonultat fel, mint Bill Murray, Adam Driver vagy Iggy Pop.

Most pedig elérkeztünk oda, amikor már reklámokba is befészkelődtek a zombik. Jó lesz vigyázni!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból