Bródy János is fellép a Zsidó Kulturális Fesztivál színpadán

Hét budapesti helyszínen rendezik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivált, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget szeptember 1. és 9. között.

A programoknak a Dohány utcai zsinagóga, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, a Goldmark terem, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Wesselényi17 (volt EröMűvház), a Budapest Music Center és a Bálint Ház ad otthont.

bródy jános zsidó kulturális fesztivál 2019
Bródy János is fellép a 2019-es Zsidó Kulturális Fesztivál színpadán / Fotó: MTI

A fellépők között lesz a Budapest Klezmer Band, Balázs Fecó, Bródy János, Szirtes Edina Mókus, Rák Kati.

Egy lázadás margójára: Őrségváltás az izraeli kultúrában?

A kultúrharc gyökerénél fogva politikai természetű. Akkor üti fel a fejét, ha egy közösség olyan kérdésekre keresi a választ, hogy honnan jöttünk, hová is tartunk, miképp tekinthetünk magunkra. A kultúrkampf nem választható el a politikumtól. Izrael példája mutatja be a kultúrharc természetét.

Itt és Most Társulat, Karasszon Eszter és Karasszon Dénes csellóművészek, valamint Korcsolán Orsolya hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar is ellátogat a Zsidó Kulturális Fesztiválra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A fesztivál rendkívül színes és sokrétű programokat kínál, többek között komoly- és könnyűzenét, a zenei műfajok kavalkádját[/perfectpullquote]

– mondta Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból