Zsoldos Dávidot választotta elnöknek a Magyar Zenei Tanács, az elnökség a következő három évben szinte változatlan összetétellel működik tovább.

Nagy többséggel választották meg Zsoldos Dávidot

A több nemzetközi testületben is aktív Zsoldos Dávidot a közgyűlés nagy többséggel választotta meg a zenei élet számos szervezetét összefogó ernyőszervezet élére.

Az elnökség a következő három évben szinte változatlan összetétellel működik tovább: új tagként a Debreceni Egyetem tanára, Várady Judit került a testületbe, a korábbi elnök, Pálfi Gábor nem jelöltette magát. Az elnökség újraválasztott tagja Hollós Máté zeneszerző (Vántus István Társaság), Lendvay György (Magyar Zenekarok Szövetsége), Móczár Gábor (KÓTA), Solymosi Tari Emőke (Zenetanárok Szövetsége) és Zsoldos Béla (Magyar Jazz Szövetség) — közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

Zsoldos Dávid Magyar Zenei Tanács Elnöke
Zsoldos Dávid A Papageno Igazgatója, Zongoraművészként És Zenetörténészként Végzett A Zeneakadémián, 2018 Óta Az Európai Zenei Tanács Elnökségi Tagja. / Fotó: Bezerédi Tamás / Papageno

Zsoldos Dávid a Papageno igazgatója, zongoraművészként és zenetörténészként végzett a Zeneakadémián, 2018 óta az Európai Zenei Tanács elnökségi tagja, a következő évben a Jeunesses Musicales International is alelnökévé választotta.

Fidelio, Klasszik Rádió, Müpa Magazin és a Libri kulturális médiaportfoliója is köthető hozzá

Nevéhez fűződik a Fidelio, a Klasszik Rádió és a Müpa Magazin megalapítása, vezette a Libri kulturális médiaportfolióját, emellett produkciós területen is rendszeresen dolgozik a legjelentősebb hazai és nemzetközi intézmények partnereként.

A Magyar Zenei Tanács 1990 óta a magyar zeneművészet ernyőszervezete, 38 teljes jogú tagja között található a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsége, a Zenetanárok Szövetsége, a kórusokat összefogó KÓTA, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége vagy a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság.

Célja a magyar zenekultúra fejlődésének társadalmi eszközökkel való előmozdítása, a zenei értékek védelme és minél szélesebb körű terjesztésének előmozdítása, a zene társadalmi bázisának fejlesztése az oktatási struktúrában és a zenei öntevékenységben, a magyar zenekultúra nemzetközi pozícióinak erősítése.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet