Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út. A kulináris készségek mindenki számára nélkülözhetetlenek, azoknak, akik egyedül élnek, és az anyukáknak, apukáknak, akiknek egy egész családot kell etetniük. Sokan azonban ódzkodnak a főzéstől, túlságosan nagy macerának tartják.
Néhány trükkel azonban sokat javíthatsz a főzési tudományodon. Most olyan tippeket mutatunk, melyekkel a konyha sztárjának fogod magad érezni.
Pucold könnyedén a fokhagymát
Hogy maszatolás nélkül pucold a fokhagymát, a fejet egészben tedd be a mikróba kb. 20 másodpercre. Mikor kiveszed, a héja le fog csúszni róla.
Hámozd egyszerűen a gyömbért
Egy evőkanál segítségével könnyen leszedheted a héját.
Grillezd a halat citromszeleteken
A halak könnyen odaragadnak a grillrácsra, gyakran pedig szét is esnek, mikor a rácsra helyezed őket. Hogy ezt elkerüld, helyezz a rácsra citrom szeleteket, majd fektesd rájuk a sütnivaló halat. A citromtól a halnak pikáns íze is lesz.
Így melegítsd fel a pizzát
A felmelegített pizza sohasem olyan finom, mint a friss. De ha muszáj felmelegítened, a legjobb, ha úgy csinálod, hogy egy pohár vizet is teszel mellé a mikróba. Így megelőzheted, hogy a tészta kiszáradjon.
Használj két tányért, hogy egyetlen mozdulattal több koktélparadicsomot is félbe vághass
Kapcsolódó cikk
Nagy kérdés a konyhában – milyen mosogatótálcát válasszunk?
Vannak olyan lakberendezési tárgyak és kiegészítők, amelyek szinte kivétel nélkül minden otthonban megtalálhatóak.
Mikor salátát készítesz, egy halom apró paradicsomot kell felvagdosnod. A dolgod leegyszerűsítheted, ha egy tányérra teszed a paradicsomokat, majd rájuk teszel egy másik tányért, és a kettő között egyetlen mozdulattal végig húzod a kést.
Fagyaszd le a hagymát szeletelés előtt
A fagyasztás meggátolja, hogy a hagymából a könnyekért felelős anyagok kiszabaduljanak.
A különböző fajtájú teákat eltérő ideig és eltérő hőmérsékleten kell főzni
- Fehér tea – 65-70 fokon 1-2 percig
- Sárga tea – 70-75 fokon 1-2 percig
- Zöld tea – 75-80 fokon 1-2 percig
- Oolong tea – 80-85 fokon 2-3 percig
Csavard a banán szárát műanyag fóliába, hogy megakadályozd a túlérést
Szorosan tekerd körbe a banán szárát műanyag fóliával. Ezzel a trükkel 3-5 nappal tovább lesz friss a banán, mielőtt túlérne.
A felütött tojás héjával halászd ki a tálba került tojáshéj darabokat
Kapcsolódó cikk
Lerántjuk a leplet 10 konyhai mítoszról, amire még anyáink is esküdtek
Nagyanyáink és anyáink számtalan konyhai praktikát sajátítottak el és örökítették át a következő generációkra.
Így készül a szaftos grillezett fasírt
A fasírtnak a grillen sem muszáj kiszáradnia. Hogy a nedvességet és a szaftot megőrizze, tégy egy jégkockát a közepére, majd kezd el sütni.
Használj konyhai ollót az egész csirke gyors felvágásához és darabolásához
Hagyj “füleket” a sütőpapírból, hogy könnyebben ki tudd venni a tésztát a tepsiből
Mikor kibéleled a tepsit, a sütőpapírt úgy helyezd el benne, hogy minden oldalán túlnyúljon a tepsi szélein. Ezeket a részeket könnyen meg tudod fogni, és a segítségükkel egyszerűbben ki tudod emelni a tésztát a tepsiből anélkül, hogy darabokra esne.
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.
Kapcsolódó cikk
Konyhai tippek a mindennapos főzéshez
A sajtreszelő nem a legbiztonságosabb konyhai eszköz. Ez különösen akkor mutatkozik meg, amikor puhább sajtokat próbálunk lereszelni rajta.