Bajban vagy, hogy milyen süteményt tálalj karácsonykor? – Mutatunk három egyszerű receptet!
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb. A következő tippek ebben segítenek.
Vágd félbe a burgonyákat, szórd meg őket jó adag sóval, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal. A vágott felükkel lefelé tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokon süsd 30-40 percig. Egy villával ellenőrizd, hogy átsültek-e.
Ha már próbáltál pitét sütni, tudod, hogy a tésztája gyakran elázik. Ezt a problémát kiküszöbölheted, ha sütés előtt lefagyasztod a pitét, mert így a tészta hamarabb megsül, minthogy a töltelék el tudná áztatni. A pitét műanyag fóliába csomagolva tedd a fagyasztóba.
A zöldségeket öblítsd le, majd darabold fel. Sütőpapírba csomagold őket, majd 175 fokon 20-30 percig süsd.
Kapcsolódó cikk
Hátha közte van a te problémádra is a megoldás.
Ez a trükk megmenthet, mikor levest, húst vagy köretet szeretnél készíteni a legrövidebb idő alatt. Hámozd meg, és aprítsd fel a hagymát. Tedd egy tepsibe, fedd le alufóliával, és így tedd a fagyasztóba néhány órára. Ezután töltsd a hagymát lezárható műanyag tasakba, és így tárold el.
Ezzel a trükkel felhasználhatod a maradék tésztát, ráadásul még el is rejtheted benne a zöldségeket, ha a gyerekeid nem szívesen eszik meg őket. Nagyon jól felmelegíthetők és fagyaszthatók is. A maradék spagetti egy kevés tojással és sajttal szépen összesül a muffin formában.
Általában akkor állsz neki főzni, mikor egy hosszú munkanap után végre hazaérsz. Hogy a főzés ne kínszenvedés legyen, fagyaszd le előre a bepácolt csirkét!
Ehhez a desszerthez szükség lesz a kedvenc jégkrémedre, a kedvenc cukorkádra vagy csokidra és egy habverőre. A csokit vagy a cukorkákat vágd apróra, és add hozzá a jégkrémhez. Mivel ez egy sűrű massza, használj gépi habverőt a keveréséhez.
Kukoricalisztből készült tortilla tésztát vágj háromszögekre, fújd be olajjal, és szórd meg sóval. Tedd a sütőbe, és 230 fokon 10 percig süsd.
Kapcsolódó cikk
Bizonyos ételek nagyon nem tesznek jót az emésztésnek, ha egyébként is problémád van ezzel, jobb, ha az alábbi élelmiszereket messzire elkerülöd!
A görög joghurttól a hal elképesztően omlós lesz, és jobban tapad rá a zsemlemorzsa is. A teljes receptet itt találod (angolul).
Tégy cukorkákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon kezdd el sütni. Figyeld a cukorkákat, és amint egy kicsit elkezdenek olvadni, vedd ki őket. Kivéve helyezd beléjük a pálcikákat. Már kész is a nyalóka!
Eleged van már a hagyományos szendvicsekből? Akkor próbáld ki a következőt! Előző este tégy bacon szeleteket vagy sült csirkehúst a muffin formába, üss egy tojást mindegyik mélyedésbe, majd szórj rá sót. 30-40 perc alatt süsd készre.
Kenj ki egy muffin formát, és üsd bele a tojásokat. Sózd és borsozd meg őket. 175 fokon süsd kb. 17 percig.
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.
Kapcsolódó cikk
Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
A rántás azonban problémás tud lenni, ha nem ismered az elkészítésének fortélyait.
Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni.
Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Hogy a habarásban többé ne találj csomókat, fogadd meg a következő tippeket.
Kerti partin szeretnéd elkápráztatni a barátaidat? A házilag készített hamburgerrel nem tudsz tévedni.
A tészta szétfő vagy összeragad – ismerősek ezek a problémák azoknak, akik még nem találták meg a tökéletes spagettihez vezető utat.
A paradicsomszószt házilag elkészíteni igazán nem ördöngősség.
A magyar háziasszonyok szaftos húsok és pörköltek mellől nem hagyhatják el a nokedlit, amit igazán jól elkészíteni nem is olyan könnyű.
Amerikából terjedt el ez a különösnek tűnő, de ma már közkedvelt módja a sült csirke készítésének.
Minden író-olvasó találkozóra speciális pizzával készülnek.
A kókuszolaj gazdag zsírsavakban, ezért külsőleg és belsőleg is érdemes felhasználni.
A tojásfehérjét felverni úgy, hogy az pont jó legyen, valójában nem bonyolult feladat.
Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital – csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban.
A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani.
Hogy az étel olyan legyen, amilyenre számítasz, a következő hibákat ne kövesd el.
A banán és a kukorica teljesen másmilyen volt, mielőtt az ember elkezdte termeszteni, a sárgarépát politikai célból változtatták sárga színűvé, a görögdinnye pedig eredetileg ehetetlenül keserű volt.
A főzés nem mindenkinek megy, egy gyereket pedig rábírni arra, hogy tiltakozás nélkül megegye, amit elé tesznek, talán még nehezebb.
Mi a közös egy tornacipőben, egy tojástartó dobozban és egy dinoszauruszban? Hogy mindegyikből lehet torta.
A hűtőben mindenfélét tárolunk: gyümölcsöt, zöldséget, édességet, kenyeret. De kerülnek bele mártások, szószok, konzervek is.
Ha azt is hiszed, hogy a kosaradat csupa friss élelmiszerrel töltötted meg, talán mégsem használod vásárláskor az összes érzékszervedet.
De ha nem vagyunk tapasztalt termesztők, az édes, lédús, finom dinnye kiválasztása gyakorlatilag olyan, mint a zsákbamacska
A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem.
Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket.
Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.
Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.
Következzenek egyedülálló torták, melyektől mosolyra fakadsz, vagy éppen elakad majd a lélegzeted.
Naponta több ezernyi ételfotó kerül fel az internetre, többségében olyan finomságokról, melyek úgy néznek ki, mintha profi séfek készítették volna őket.
A főzés művészet. Ha úgy érzed, te vagy az egyetlen, akinek nem megy, nyugodj meg, sok sorstársad van.
Mivel a nevük és a kinézetük is hasonló, sok élelmiszert nehéz megkülönböztetni egymástól. Egy kis tévedés azonban eléggé összezavarhatja az ízlelőbimbóidat.
Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.
A következő torták látványától egyszerre kapsz kedvet az utazáshoz és a falatozáshoz.
Ez lesz az “új normális”.
Elméletben képesek vagyunk mindenféle étel megemésztésére.
Kétszer annyian választanak húsmentes opciót, ha a menün fenntarthatóságról olvasnak.
Ezekkel a trükkökkel nem lesz unalmas a vegán menü.