2 éves a ContextUs – Ünnepelj velünk április 13-án!

Mint azt már korábbi cikkünkben jeleztük, két éve működik webzine-unk, a ContextUs. Illik megünnepelni, nem?

Ugyan még csak két év van mögöttünk – majdnem 2,5 –, de tartalmas volt az elmúlt időszak. Már megalakulásunk elejétől relevánsnak gondoltuk, hogy pályakezdő művészek munkásságának megismertetéséhez teret biztosítsunk.

És szerettünk volna létrehozni egy olyan platformot, ami nem csak szórakoztató kontentet kínál az X, Y, de még a Z generáció számára is, de fontos, közéleti témákat is górcső alá vesz, amelyek a mi, fiatalok nyelvén szólalnak meg. Mitöbb, hozzánk szólnak. 

Minden évben szeretnénk társadalmi felelősséget vállalni, szervezni egy-egy támogatói estet egy arra érdemes alapítvány számára. Így tettünk eddig a Romaversitas Alapítvány, a Csodalámpa Alapítvány segítése érdekében is. Sőt, a kormány által bezárattatni kívánt Auróra megmentése érdekében is felemeltük a hangunkat, és a számos felajánlott tárgynak köszönhetően támogatni tudtuk a közösségi házat.

Amíg az idei társadalmi felelősségvállalásra várunk, szeretnénk megünnepelni a szerkesztőséggel, újságíróinkkal, hogy a második évünket kezdtük meg. Gyere el te is, kedves olvasó, hogy találkozhassunk személyesen is!

Akik velünk ünnepelnek

CONTEXTUSBAN verspályázat díjazottjai

Mint ahogyan tavaly, úgy idén is meghirdettünk egy pályázatot a tehetséges pályakezdő költőknek. Április 13-án lehull a lepel, és megtudhatjuk, ki az a 3 díjazott, akit bemutathatunk nektek.

Závada Péter: Je suis amphitryon

Závada Péter drámája Amphitryon történetének újraértelmezésén keresztül az identitás alapvető kérdéseihez vezet el. A darab, mely most kerül először bemutatásra a Trafóban, nem csak a személyiség lebontásával, de a színházi keretek határainak feszegetésével is kísérletezik. Mettől-meddig tart a színész szerepe, lehet-e egy játékos önmaga a színpadon, ki lehet-e kerülni a jellé válást? Pálla Orsolya újságírónk faggatja a szerzőt a drámakötetben is megjelent Je suis amphitryonról.

Editorial Factory

A hazai kulturális szcéna sosem bővelkedett zsíros támogatásokban – most engedjük el egy pillanatra a KMTG-t. Ám mégis vannak olyan platformok, akik önkéntes alapon, szerelemből megpróbálnak valami merészet: működnek, ha kell, napi szinten frissülnek tartalommal. A DTRL FCTR-beszélgetés során Magyarország öt releváns platformjának képviselői ülnek le egy asztalhoz. Az est folyamán a KERET, a KULTer, a NOWmagazin és a Phenomenon delegáltjaival beszélgetünk, hogyan lehet pénzbeli források nélkül fenntartani egy kulturális magazint, és megpróbáljuk feltárni, milyen kilátásaink vannak a jövőre nézve.

Sallai Laci

A Szabó Benedek és a Galaxisokból vagy a Felső Tízezerből is ismert Sallai László ad akusztikus koncertet. Sallai nem csak tehetséges zenész, de elég cool is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a két évvel ezelőtti előkelő helyezése a COOL Listen.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. április 13., péntek, 18 óra

Helyszín: Müszi Közért, Budapest

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból