Müszi

MÜSZI: A társadalmi nyilvánosság terei szűkülnek

Szeptember végén végleg bezárnak a Müszi zöld ajtói – sokan ismét otthontalanok lettek, a Blaha pedig mintha még egy árnyalattal szürkébb lenne. Megkérdeztük a Müszi programkoordinátorait a hirtelen bekövetkezett döntésről, és a hely jövőjéről.

Bezár a MÜSZI!

Még egy órája sincs, hogy a MÜSZI bejelentette a hivatalos Facebook-oldalán, hogy bezárja kapuit a Corvin Áruház 3. emelete.

A művelődés egy új szintje

Budapest nyüzsgő belvárosának kulturális különlegességei között bújik meg a Müszi. A szürke környezetéből kirívó élénkzöld ajtó már önmagában csalogatja az arrajárókat.

smART! XTRA // AV composers a Trafóban

Fényfestés épületre, üvegre és mohára – a Trafó smART! XTRA sorozatának márciusi kiadásában a vj-technikák egyedi felhasználásai kerülnek középpontba. Három elismert magyar művész és egy holland alkotó mutatják be a terület alkalmazott művészeti lehetőségeit.

Új tárlattal jelentkezik az E. SZ. M. E. Csoport

A január országszerte számos nagyszerű programmal kecsegtet, ezzel derékba törve az év legunalmasabb hónapja sztereotípiát. Kreatív és inspiratív kiállításokból nem lesz hiány, az egyik legígéretesebbre

A művészet nem árucikk

Tegnap este betértünk a MÜSZI-be, hogy megnézzük Szőke Gáspár kiállítását, Az elveszett monori tekercseket. Ahogy térültünk-fordultunk, kezdtük felfogni a teret és a benne elhelyezkedő alkotásokat,

Kínai, szlovák és magyar performanszok a kommunikáció jegyében

A tíznapos találkozó kínai, magyar, szlovák performanszművészeket lát vendégül Budapesten a Müsziben és a Városligetben, Monor-Csévharaszton a Róth-házban, Szlovákiában pedig Érsekújvárott és Galántán, augusztus 25. és szeptember 3. között. Budapesten augusztus 25-26-án a Blaha Lujza téri Müszi tereibe költözik a fesztivál, 27-én pedig a Városligetbe.

Ne feledd, mindenki vetít!

Merjetek kísérletezni, próbáljátok ki a vj-zés rejtelmeit, bulizzatok az elmeképek világában! Egészhétvégés audiovizuális és művészeti konferencia a MÜSZI-ben.

KILÉPŐ / LEAVING

Lépj ki a megszokott világodból egy estére, és lépj be Oláh Norbert Epres-kerti vízióinak teátrumába!

Hanglemez börze

Minden hónap második vasárnapján lemezbörze a Müsziben! Te ott leszel?