Követem Events smART! XTRA // AV composers a Trafóban

smART! XTRA // AV composers a Trafóban

Promóció
Promóció
- Advertisement -

Fényfestés épületre, üvegre és mohára – a Trafó smART! XTRA sorozatának márciusi kiadásában a vj-technikák egyedi felhasználásai kerülnek középpontba. Három elismert magyar művész és egy holland alkotó mutatják be a terület alkalmazott művészeti lehetőségeit. Az optikai illúziók és vizuális performanszok világába Bordos László Zsolt, Herczeg Tamás, Szilágyi Csilla és Marlijn Gelsing vezetik be a közönséget március 30-án a Trafóklubban.

A havonta jelentkező smART! XTRA sorozat interaktív tematikus estjei a művészet és a technológia lehetséges kapcsolódásait térképezik fel. Az esten szereplő alkotók beszámolnak a témához kapcsolódó munkáikról, majd a gyakorlatban is megmutatják, hogyan működnek fejlesztéseik.

Márciusban Marlijn Gelsing, a holland Oddstream kreatív művészeti intézet alkotója egy kimondottan erre az alkalomra készülő projektet mutat be: a hagyományos fényfestési technikákat nem épületekre vagy tárgyakra, hanem szenzorokkal ellátott növényekre alkalmaz.  

A művész által vezetett Oddstream videómaping vetítéseket és interaktív installációkat készít, kétévente pedig saját fesztivált rendez. Ezeken kívül oktatási programokat is fejleszt, a művész pedagógiai képességeiről a hazai közönség a trafós szereplést követő workshopon győződhet meg, március 31-én és április 1-jén a Metropolitan Egyetemen és a ROM fesztivál központjában, a MÜSZI-ben, Hacking Nature címmel.  (Előzetes regisztráció szükséges az andrea@trafo.hu címen!)

Videó a művész egy korábbi munkájáról:

Herceg Tamás és Szilágyi Csilla közös, Transfuse című performanszában is váratlan látványra számíthatunk. Herczeg Tamás a 2000-es évek eleje óta foglalkozik fényfestéssel, grafikus animációs tárgy- és épületvetítéssel. Most Szilágyi Csilla üvegművésszel fogott össze, akivel közös performanszukban az üveg, a fény és a hang médiumát egyesítik. Szilágyi Csilla különleges üvegszobrokat készít, fő érdeklődési területe a tárgy, és annak térre gyakorolt hatása. Erre az alkalomra Herczeg Tamás egyedi vetítést tervez Szilágyi Csilla transzparens üvegszobrára.

Bordos László Zsolt a program harmadik szereplője, ő Bordos.ArtWorks néven 3D mapping alkotásaival az egész világot bevetítette már. Amerikától kezdve Japánon és Dubajon át Ausztráliáig majd mindenhol megfordult, mára pedig a műfaj egyik legelismertebb képviselőjeként tartják számon. Az esten eddigi munkáinak bemutatása mellett tervezési- és műhelytitkaiba is beavatja a közönséget.

Azt est középpontjába nem véletlenül került a vj-zés, azaz a képzenészet, ugyanis a trafós alkalom a 21. századi fény- és hangkörnyezetre koncentráló, nemzetközi Riders on the Mall fesztivál felvezető estje. A fesztivál célja, hogy a kreatív programozók és a művészeti ágak között cikázó alkotóknak lehetőséget biztosítson a kapcsolatteremtésre és a közös munkára, a széles közönség pedig megismerhesse az új technológiai és művészeti törekvéseket.

Az eseménysorozat az AVnode hálózat magyarországi bázisaként és seregszemléjeként jött létre. A hálózat célja az audiovizuális művészetek nemzetközi kapcsolatainak, közönségbázisának építése, audiovizuális alkotások terjesztése, népszerűsítése. 2015-ben 13 különböző országból származó tagszervezet közös projektet indított, amelynek keretében a következő években folyamatosan bővülő platform és adatbázis jön létre.

Meghívott résztvevők: BORDOS László Zsolt, HERCZEG Tamás, SZILÁGYI Csilla, Marlijn GELSING
Sorozatszerkesztő – moderátor: KOVÁCS Andrea
Kreatív koncepció: Let it Be! art agency
Együttműködő partnerek: MÜSZI – Művelődési Szint, Budapesti Metropolitan Egyetem

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. március 30. – 19:00 – 20:30

Helyszín: Trafó House, Budapest

Jegyár: 500 HUF

Jegyelővétel: ITT

Címlapfotó: Trafó

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3