Még egy órája sincs, hogy a MÜSZI bejelentette a hivatalos Facebook-oldalán, hogy bezárja kapuit a Corvin Áruház 3. emelete.

Hirdetés

A szervezők állítása szerint a ház tulajdonosa szeptember végéig bezárólag felmondja a határozatlan idejű bérleti szerződést.

És mi ennek az oka?

Egy új, jobban fizető jelentkező.

A MÜSZI 2012 óta működik, ahol

több mint száz programnak adott helyet havonta.

Itt olvashatjátok a MÜSZI egyik programszervezőjével készített interjúnkat.

A művelődés egy új szintje

Alább pedig a hivatalos közleményt olvashatjátok:

BEZÁR A MÜSZI, de nem akar megszűnni!

BEZÁR A MÜSZI, legalábbis jelenlegi helyszínén, a Corvin Áruház 3. emeletén. Váratlanul ért minket a hír: a ház tulajdonosa szeptember végével felmondja határozatlan idejű bérleti viszonyunkat egy új, jobban fizető jelentkező javára. A terület tudomásunk szerint a jövőben egy piacibb szemléletű profillal, irodaházként kerül hasznosításra.

A Müszivel egy fontos független kulturális helyszín szűnik meg a Blahán, amely 2012 óta egy időben kb. 150 állandó bérlőnek (művészeknek, tervezőknek, civil szervezeteknek), és havonta több mint száz programnak adott helyet.

Minden erőnkkel arra törekszünk, hogy a MÜSZI ne szűnjön meg, és a bezárásból költözés, átalakulás, egy új periódus kezdete legyen.

Szeretnénk Nektek megköszönni a jelenléteteket, a közös építést és támogatást. Kérünk továbbá Titeket, hogy ha tudtok, Ti is segítsetek nekünk találni egy hasonló adottságú helyet, ahol tovább működtethetjük szabad szellemű művelődési házunkat, és ahová átmenthetjük azokat az értékeket, amelyek a Müszit Müszivé tették, teszik.

Így is segíthettek: a Müszi bútorzatának, beltéri növénykertjét (zöldnövényfalak, szobanövények) és egyéb ingóságai a szeptemberben négy hetes garázsvásár során kiárusítjuk, ezeket a forrásokat is visszaforgatva a Müszi átköltöztetésébe, az új hely kialakításába.

Minden támogató ötletet, javaslatot szívesen veszünk,
a MÜSZI dolgozói közössége

Hirdetés