Nincs olyan munka, aminek ne lennének meg a kis titkai, amiket csak a bennfentesek ismerhetnek.  Sok olyat találsz majd köztük, ami meg fogja változtatni az eddigi véleményedet az adott mesterségről.

Ilyen titkos dolgokat osztottak meg a Bright Side-on különböző foglalkozásokat űző emberek.

Munkai Titkok, Erdekesseg A Munkarol,Nyugtalan Alvas A Munka Miatt 1
Kamionsofőr: 10-ből 9 kamionos vezetés közben a szélvédőre rögzített telefonján néz sorozatokat. Óvakodj a kamionoktól!
Disney World alkalmazottja: Az Epcot és a Magic Kingdom alatt is titkos alagutak vannak, amik lehetővé teszik, hogy az alkalmazottak gyorsan és egyszerűen tudjanak közlekedni a park területén. Egy komment valakitől, aki már járt ott: “Az apám szívrohamot kapott, mikor az Epcotban járt. Még soha nem láttam gyorsabban orvosi segítséget érkezni, a szakemberek a semmiből jelentek meg és gyorsan elszállították apámat az alagutakon keresztül. Ez pedig életmentő volt. A Disney kórházába vitték, ahol nagyon jó ellátást kapott, rögtön meg is operálták és 3 hét múlva kiengedték.”
IT support munkatársak: Helpdesk, számítógép szerviz, szórakoztatóelektronikai boltok: többnyire csak jobbak a googlizásban, mint te.
Munkai Titkok, Erdekesseg A Munkarol,Nyugtalan Alvas A Munka Miatt 2
Malom alkalmazottja: A búzaliszt valójában nem fehér. Klórral fehérítjük, hogy szebben nézzen ki. Ettől megnő benne a glutén szintje is, manapság ezért annyi a gluténérzékeny ember.

Mentőcsapat tagja: Ha fiatal életmentő vagy, a hét minden napján, napi 24 órában veled kell hogy legyen az adóvevő. És mindig figyelned kell, hogy mi történik a városban. Például ha szülinapi bulira mész a saját autóddal és hallod, hogy tűz van egy közeli utcában, megfordulsz és odamész. Vannak, amik importra mennek, más palackokat pedig a legjobb minőségűek közé sorolják. De minden üvegben ugyanaz az olaj van.

Munkai Titkok, Erdekesseg A Munkarol,Nyugtalan Alvas A Munka Miatt 3
Informatikai mérnök: Mikor a számítógépedet javítják, gyakran belenéznek és sokszor találnak vicces vagy kínos dolgokat. Mielőtt szervizbe viszed a gépedet, töröld ki az előzményeket, és minden fontos adatot másolj át külső tárolóra.
Gyertyaöntő üzem alkalmazottja: A paraffin gyertyák valójában veszélyesek és mérgezők. Mivel tudom, hogy miből készülnek (nincs olyan, hogy 100%-ban paraffin gyertya), én már egyáltalán nem használok gyertyát. Ha valamiért muszáj használnod, vegyél méhviasz gyertyát, ami illatmentes.

Sommelier: A bor nem vegán. Sőt, egyes esetekben még csak nem is vegetáriánus. A szűrés, finomítás folyamata során tojásfehérjét használnak, de néha még halakból származó enyvet is.

Munkai Titkok, Erdekesseg A Munkarol,Nyugtalan Alvas A Munka Miatt 4
Mozi alkalmazottja: Egy nagy doboz popcorn, amit a vevő 5.99 dollárért vesz meg, a mozinak 6 centbe kerül, beleértve a vajat, a kukoricát, a tasakot, mindenféle feltétet és az alkalmazott bérét is.
Internetszolgáltatónál dolgozó személy: A legtöbb előfizetés árát idővel megemelik, mert arra számítanak, hogy ezután is vevő leszel rájuk.
Ez értendő a telefonra, a biztosításra, az internetre is. Hívd fel őket, és tégy panaszt az ár miatt. Az olyan magyarázatokat, hogy az infláció miatt kellett árat emelni vagy mert lejárt az akció időtartama, utasítsd vissza. Mondd, hogy ezt az új díjszabást te nem engedheted meg magadnak, és ezek szerint szolgáltatót kell váltanod. Ilyenkor vagy az illető maga fogja csökkenteni az árat vagy átirányít olyasvalakihez, akinek ez jogában áll.
Autószerelő: Ha elutazol és nem tudod, hol hagyd az autódat, hagyd egy szerelőnél. Sokan csinálják ezt. Nagyon olcsó, és akár 1 hónapig is őrzik. Sokkal drágább, ha parkolóhelyet fizetsz.
Munkai Titkok, Erdekesseg A Munkarol,Nyugtalan Alvas A Munka Miatt 5
Gyógyszerész: Több gyógyszergyártónál is dolgoztam már. A szabály mindenhol ugyanaz: ha egy tablettát leejtesz a földre, csak vedd fel, és tedd vissza a tégelybe. A tabletták tehát nem olyan tiszták, mint azt te hiszed.
Könyvtáros: Az a mennyiségű WC-papír, mindenféle tárgy, számla, amit könyvjelzőnek használnak és benne felejtenek a könyvekben, hihetetlen.
Orvos: Rengeteg időt szánunk arra, hogy jók legyünk abban, amit csinálunk. De a többi dologról szinte semmit nem tudunk.

Ezeket a kollégatípusok minden munkahelyen fellelhetjük. Az alábbi cikkünkben megtudhatod, pontosan kikről is van szó.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.