2021-ben megéri PC-t vásárolni?

Ma még mindig megéri PC-t vásárolni? 2021-et írunk. Egy olyan korban élünk, amikor már szinte mindenki zsebében ott van egy kvázi mini számítógép, telefonba csomagolva. Sokan úgy vannak vele, hogy épp ezért, illetve a nagyobb, de mobilisabb megoldások miatt már nem éri meg PC-t venni.
De vajon jól gondolják? Minden feladatra jók a hordozható és a kisebb eszközök? Lássuk!

Mi szól mellette? Megéri PC-t vásárolni?

Egyértelműen a fő vonzerejük a testreszabhatóságukban rejlik. Akár teljesen nulláról is építhetsz magadnak egy pont olyan gépet, amilyenre szükséged van. De emellett bármikor cserélhetsz is benne alkatrészeket, vagy hozzájuk is tehetsz. Így bármikor pakolhatsz beléjük több RAM-ot, nagyobb háttértárat, vagy akár a videókártyát is kicserélheted egy az egyben.
Grafikai munkához, videók szerkesztéséhez és mérnöki feladatok ellátásához is nagyon sokan döntenek a mai napig is az asztali PC-k mellett. Nem véletlen, ugyanis ezeknél nagyon fontos, hogy a számítógép pont olyan erős legyen, amilyenre szükség van. Ha munkához kell a gép, nem lehet kompromisszumot kötni!
És így gondolják ezt a gamerek is, akiknek szintén nagyon fontos, hogy megfelelően, folyamatosan és nagyon sokáig fussanak a játékaik. Egy prémium PC-n, egy nagy monitorral megtámogatva jobb élményt és stabilabb futást érhetünk el, mint egy hordozható eszközön.

Az asztali számítógép megbízható?

Sokan épp a megbízhatóságuk okán is választják őket. Ha valaki asztali számítógép mellett dönt, akkor legalább 5-10 évre előre tervez. Persze ebben az is benne van, hogy egy PC sokkal könnyebben szervizelhető, mint egy hordozható eszköz.
És akkor még ott a felújítás vagy a bővíthetőség is. Az asztali PC egy tökéletes munkaeszköz, mivel bármikor több merevlemezzel is megtámogathatjuk, és elfér benne egy komoly hűtési rendszer is. Szóval mehet bele bátran egy komoly teljesítményre képes processzor és videókártya is.

Mi van a hátrányokkal?

Bár sok érv szól mellette, azért van egy fontos érv, ami ellene szól: nem mobilis. És ez a mai rohanó világunkban azért sokak számára döntő lehet. Nem tudjuk csak úgy felkapni, és elrohanni vele egy kávézóba, ahonnan tudunk rajta dolgozni. Míg egy laptoppal ez nem okoz gondot. Kizárólag otthon, a fix helyén tudunk rajta tevékenykedni. Persze máshol is, de ahhoz kvázi “át kell telepítenünk” az új helyére. Ez pedig elég körülményes.
És ott van még az ár kérdése is. Egyes modellek (épp a megbízhatóságuk és bővíthetőségük miatt) drágábbak, mint a hordozható laptopok.

A jó döntés: válaszd a felújított PC-ket!

Egy használt PC mindig jó választás, ha jó helyről veszed. Javaslom megnézni a PC Aréna használt PC kínálatát, ahol megtalálhatod azt a gépet, amit keresel.

Egy-egy használt és felújított PC-vel sokat tudsz spórolni. Nem sok különbség van (az áron kívül) egy új és egy használt, de felújított PC között. Ezeket a gépeket mindig átnézik, kitakarítják, felújítják a szakemberek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

https-__flexibill.hu_ - 2021 november - Cikk1

Előre fizetünk – Mindent a digitális faktoringról

A mai rohanó és digitális világban az idő még inkább pénz, és egy banki szolgáltatás, ami nem intézhető mobilról egy app segítségével, kőkorszakinak tűnik, és nem képes megszólítani a feltörekvő generációkat.

Nincs több cikk