Ma még mindig megéri PC-t vásárolni? 2021-et írunk. Egy olyan korban élünk, amikor már szinte mindenki zsebében ott van egy kvázi mini számítógép, telefonba csomagolva. Sokan úgy vannak vele, hogy épp ezért, illetve a nagyobb, de mobilisabb megoldások miatt már nem éri meg PC-t venni.
De vajon jól gondolják? Minden feladatra jók a hordozható és a kisebb eszközök? Lássuk!

Mi szól mellette? Megéri PC-t vásárolni?

Egyértelműen a fő vonzerejük a testreszabhatóságukban rejlik. Akár teljesen nulláról is építhetsz magadnak egy pont olyan gépet, amilyenre szükséged van. De emellett bármikor cserélhetsz is benne alkatrészeket, vagy hozzájuk is tehetsz. Így bármikor pakolhatsz beléjük több RAM-ot, nagyobb háttértárat, vagy akár a videókártyát is kicserélheted egy az egyben.
Grafikai munkához, videók szerkesztéséhez és mérnöki feladatok ellátásához is nagyon sokan döntenek a mai napig is az asztali PC-k mellett. Nem véletlen, ugyanis ezeknél nagyon fontos, hogy a számítógép pont olyan erős legyen, amilyenre szükség van. Ha munkához kell a gép, nem lehet kompromisszumot kötni!
És így gondolják ezt a gamerek is, akiknek szintén nagyon fontos, hogy megfelelően, folyamatosan és nagyon sokáig fussanak a játékaik. Egy prémium PC-n, egy nagy monitorral megtámogatva jobb élményt és stabilabb futást érhetünk el, mint egy hordozható eszközön.

Az asztali számítógép megbízható?

Sokan épp a megbízhatóságuk okán is választják őket. Ha valaki asztali számítógép mellett dönt, akkor legalább 5-10 évre előre tervez. Persze ebben az is benne van, hogy egy PC sokkal könnyebben szervizelhető, mint egy hordozható eszköz.
És akkor még ott a felújítás vagy a bővíthetőség is. Az asztali PC egy tökéletes munkaeszköz, mivel bármikor több merevlemezzel is megtámogathatjuk, és elfér benne egy komoly hűtési rendszer is. Szóval mehet bele bátran egy komoly teljesítményre képes processzor és videókártya is.

Mi van a hátrányokkal?

Bár sok érv szól mellette, azért van egy fontos érv, ami ellene szól: nem mobilis. És ez a mai rohanó világunkban azért sokak számára döntő lehet. Nem tudjuk csak úgy felkapni, és elrohanni vele egy kávézóba, ahonnan tudunk rajta dolgozni. Míg egy laptoppal ez nem okoz gondot. Kizárólag otthon, a fix helyén tudunk rajta tevékenykedni. Persze máshol is, de ahhoz kvázi “át kell telepítenünk” az új helyére. Ez pedig elég körülményes.
És ott van még az ár kérdése is. Egyes modellek (épp a megbízhatóságuk és bővíthetőségük miatt) drágábbak, mint a hordozható laptopok.

A jó döntés: válaszd a felújított PC-ket!

Egy használt PC mindig jó választás, ha jó helyről veszed. Javaslom megnézni a PC Aréna használt PC kínálatát, ahol megtalálhatod azt a gépet, amit keresel.

Egy-egy használt és felújított PC-vel sokat tudsz spórolni. Nem sok különbség van (az áron kívül) egy új és egy használt, de felújított PC között. Ezeket a gépeket mindig átnézik, kitakarítják, felújítják a szakemberek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.