Ma még mindig megéri PC-t vásárolni? 2021-et írunk. Egy olyan korban élünk, amikor már szinte mindenki zsebében ott van egy kvázi mini számítógép, telefonba csomagolva. Sokan úgy vannak vele, hogy épp ezért, illetve a nagyobb, de mobilisabb megoldások miatt már nem éri meg PC-t venni.
De vajon jól gondolják? Minden feladatra jók a hordozható és a kisebb eszközök? Lássuk!

Mi szól mellette? Megéri PC-t vásárolni?

Egyértelműen a fő vonzerejük a testreszabhatóságukban rejlik. Akár teljesen nulláról is építhetsz magadnak egy pont olyan gépet, amilyenre szükséged van. De emellett bármikor cserélhetsz is benne alkatrészeket, vagy hozzájuk is tehetsz. Így bármikor pakolhatsz beléjük több RAM-ot, nagyobb háttértárat, vagy akár a videókártyát is kicserélheted egy az egyben.
Grafikai munkához, videók szerkesztéséhez és mérnöki feladatok ellátásához is nagyon sokan döntenek a mai napig is az asztali PC-k mellett. Nem véletlen, ugyanis ezeknél nagyon fontos, hogy a számítógép pont olyan erős legyen, amilyenre szükség van. Ha munkához kell a gép, nem lehet kompromisszumot kötni!
És így gondolják ezt a gamerek is, akiknek szintén nagyon fontos, hogy megfelelően, folyamatosan és nagyon sokáig fussanak a játékaik. Egy prémium PC-n, egy nagy monitorral megtámogatva jobb élményt és stabilabb futást érhetünk el, mint egy hordozható eszközön.

Az asztali számítógép megbízható?

Sokan épp a megbízhatóságuk okán is választják őket. Ha valaki asztali számítógép mellett dönt, akkor legalább 5-10 évre előre tervez. Persze ebben az is benne van, hogy egy PC sokkal könnyebben szervizelhető, mint egy hordozható eszköz.
És akkor még ott a felújítás vagy a bővíthetőség is. Az asztali PC egy tökéletes munkaeszköz, mivel bármikor több merevlemezzel is megtámogathatjuk, és elfér benne egy komoly hűtési rendszer is. Szóval mehet bele bátran egy komoly teljesítményre képes processzor és videókártya is.

Mi van a hátrányokkal?

Bár sok érv szól mellette, azért van egy fontos érv, ami ellene szól: nem mobilis. És ez a mai rohanó világunkban azért sokak számára döntő lehet. Nem tudjuk csak úgy felkapni, és elrohanni vele egy kávézóba, ahonnan tudunk rajta dolgozni. Míg egy laptoppal ez nem okoz gondot. Kizárólag otthon, a fix helyén tudunk rajta tevékenykedni. Persze máshol is, de ahhoz kvázi “át kell telepítenünk” az új helyére. Ez pedig elég körülményes.
És ott van még az ár kérdése is. Egyes modellek (épp a megbízhatóságuk és bővíthetőségük miatt) drágábbak, mint a hordozható laptopok.

A jó döntés: válaszd a felújított PC-ket!

Egy használt PC mindig jó választás, ha jó helyről veszed. Javaslom megnézni a PC Aréna használt PC kínálatát, ahol megtalálhatod azt a gépet, amit keresel.

Egy-egy használt és felújított PC-vel sokat tudsz spórolni. Nem sok különbség van (az áron kívül) egy új és egy használt, de felújított PC között. Ezeket a gépeket mindig átnézik, kitakarítják, felújítják a szakemberek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

20000173761.lowres

Ilyen egy minőségi borhűtő!

A borfogyasztás akkor igazán élvezetes, ha az adott ital a megfelelő hőmérsékleten kerül kiszolgálásra, ebben segítenek a bortemperáló hűtők.

httpswww.vital-max.eu - 2023 szeptember - Cikk4

Így építheted be mindennapjaidba az Ayurvedát

Ez az ősi indiai gyógyászati rendszer számtalan olyan gyógynövény alapú terméket fejlesztett ki, mely bárki számára előnyös hatásokkal bír, és nem kell gyógyszerekkel tömnünk magunkat egy-egy megfázás vagy kisebb egészségügyi probléma megjelenésekor.

https-__betonbooster.hu_ - 2023 szeptember - Cikk1

Mit tehetsz, hogy ne égjen meg a beton?

A megégett beton gyakori probléma, noha betonozni mindenki tud, mégis elég gyakran becsúszik ez a hiba, és mivel nemcsak esztétikai baklövés, hanem a szerkezet tartósságát is befolyásolja, a büdzsédre is hatással van.

szekszardallas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 2

Hogyan induljuk el, ha Tolna vármegyében keresünk munkaerőt?

A munkahely keresésének számos formája létezik manapság. Vannak felületek, amelyeket ennek szentelnek a közösségi médiában, de léteznek olyan weboldalak is, amelyek összegyűjtik az aktuális lehetőségeket, megkönnyítve ezzel nemcsak a jelentkezni vágyók, de a munkáltatók dolgát is.

httpswww.finnshop.hu - 2023 augusztus - Cikk2

Hogyan választ szerszámot egy ezermester?

Egy barkácsprojekt sikeres megvalósításához négy fő dologra van szükség: egy jó ötletre, némi kézügyességre, megfelelő alapanyagokra, illetve minőségi szerszámokra. Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, nagy eséllyel kudarc lesz a vége.

stepoutgames.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1

Amit a kocsmakvízről feltétlenül tudni kell

Régi igazság: ahogy egyre többet iszik valaki, annál bölcsebbnek hiszi magát. Szerencsére van egy bevált módszer, amivel kideríthető, hogy az alkohol ébresztette önbizalom mennyire mozog a realitások talaján.

calderaspas.hu - 2023 augusztus - LinkMarketing - 1.

Milyen előnyei vannak a hidromasszázsnak?

A hidromasszázsnak számos előnye van, amely hasznos az egészség szempontjából. Cikkünkben összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat, továbbá arra is kitérünk, hogy milyen jakuzzit érdemes választani a megfelelő élmény elérése érdekében.

contextus.hu1

Jó ötlet a lézeres szemműtét nyáron?

Akiben már megérett a bizonyosság arra vonatkozóan, hogy jó ötlet a lézeres látásjavítás, és most azon töpreng, hogy de vajon jó ötlet lenne-e nyáron elvégeztetni, az a legjobb helyen jár!

https-__ozdallas.hu - 2023 július - Cikk9

A gyártás-termelés területén dolgozni unalmas?

Ha valamilyen oknál fogva állást akarunk váltani, de még nincs konkrét elképzelésünk arról, hogy milyen munkakört szeretnénk betölteni, akkor akár még a gyártás-termelés területén történő munkavégzés is szóba jöhet.