Márciusra halasztották a Grammy-gála időpontját

A probléma, hogy a Grammy-díjátadó új időpontját már korábban „lefoglalta” a SAG-gála. 

Túl sok az új fertőzött Los Angeles-ben 

A zeneipar legnagyobb díjkiosztó ünnepségét, a Grammy-gálát január 31-én tartották volna eredetileg. A szervezők viszont úgy döntöttek az egyre növekvő koronavírus-esetszámokat látva Kalifornia államban és Los Angeles-ben, hogy március 14-re teszik át az eseményt, írja a BBC.

Dua Lipa Grammy Dij
Dua Lipát hat kategóriában jelölték / Fotó: Getty Images

Beyoncé, a tavalyi Black is King albumával, a tavaly öt hónapon belül két lemezzel is jelentkező Taylor Swift és Dua Lipa kapta a legtöbb jelölést idén.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Nincs fontosabb, mint a zenészek és annak a többszáz embernek az egészsége és biztonsága, akik a rendezvény sikeres lebonyolításán dolgoznak” – jelentette ki az Amerikai Hanglemezakadémia, a Grammy-díj szervezője.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy Trevor Noah humorista, aki az est házigazdája lett volna, tudja-e vállalni a módosított időpontban is a szereplést.

Zenészek vs. színészek

A Grammy-díj új időpontja a SAG-díjátadó szintén március 14-re módosított dátumával ütközik. A színészszakszervezet „mélységesen sajnálja”, hogy éppen ezt a napot jelölték ki a Grammy rendezői.

Tavaly júliusban jelentettük be az új dátumot, és nagyon figyeltünk arra, hogy ne szervezzünk rá a többi díjátadóra. Ugyanezt a gondosságot vártuk volna el a szórakoztatóiparban dolgozó kollégáktól

– jelentette ki a szakszervezet közleményében. Elmondták, hogy tárgyalnak az Amerikai Hanglemezakadémiával, hogy megoldják a problémát. 

Az idei Grammy-gálát virtuális módon tartották volna meg több díjátadóhoz, például az MTV VMA-hoz hasonlóan. A kiemelt filmes díjátadók, az Oscar-díj, a Golden Globe és a Brit Awards dátumát is elhalasztották.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Kaliforniában, ahogy Londonban is, rendkívül megnövekedett a koronavírusos esetek száma, annyira, hogy a Los Angeles megyei mentősök azt az utasítást kapták, hogy ne szállítsák kórházba azokat a betegeket, akik megmentésére nem látnak esélyt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból