A megfelelő sarokkanapé megtalálásához tudatosnak kell lennünk. Előre el kell döntenünk, hogy milyet szeretnénk vásárolni, hiszen ezzel nem csak időt nyerünk, de egy felesleges cserétől vagy csalódástól is megkíméljük magunkat. Hoztunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a vásárlásban.

A sarokkanapé mérete

Mielőtt sarokkanapé vásárlására szánjuk el magunkat, érdemes alaposan megnézni azt a helyiséget, ahol el szeretnénk helyezni a kanapét. Mi a cél, térelválasztás, esetleg egy sarok kihasználása? Biztosan nem egy egyenes kanapé vagy egy ülőgarnitúra lehet a jó megoldás a tér megfelelő kihasználására?
A sarokkanapék egyébként azért is olyan népszerűek, mert egyszerű dolgunk van velük, ha jól választunk. Hiszen annyi ülőhellyel szolgálnak, mint egy kisebb ülőgarnitúra, cserébe azonban kevesebb helyet foglalnak el annál. Ugyanis bármelyik helyiséget is rendezzük be, arra oda kell figyelnünk, hogy a bútorok között kb. 50 cm-nyi közlekedőfolyosó hagyjunk.
Https-__Mybutor.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk1
A sarokkanapé megvásárlása előtt mérjük le a helyét, és mindenképpen írjuk össze, hogy milyen méretű és mélységű kanapék férhetnek el a kiválasztott helyen. Az L-alakot formázó kanapék kisebbik szára lehet háttámlás és karfás, de egyszerű, puffszerű megoldás is. Ezzel is számoljunk, amikor döntést hozunk arról, hogy milyet szeretnénk.

Formatervezés

Az ideális sarokkanapé illeszkedik a nappali stílusához is. Milyen hangulat, formavilág uralja a nappalinkat, otthonunkat? Ehhez igazodva kell kiválasztani a kanapét is. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy ne kössünk kompromisszumot, csak egy jó minőségű sarokkanapé a MyBútortól tud minket igazán sokáig szolgálni.

A szögletesebb, modernebb formájú sarokkanapéknak is légies hatást kölcsönöznek a lábak, hiszen kevésbé nyújtanak így robusztus látványt. Ha vintage vagy más, hasonlóan romantikus stílusú otthonunk van, az L-alakú kanapénk inkább legyen klasszikus stílusú.
A bőrkanapé a legtöbb otthonban jól mutat, hiszen több stílushoz is nagyon jól illik. Egy merészebb kialakítású darab azonban kifejezetten jól passzolhat egy loft lakáshoz.

Milyen legyen a szín és a minta?

Nem kell félnünk a színes kanapéktól. Persze ha élénkebb darabot választunk, mindenképpen meg fogja határozni a nappali hangulatát és karakterét, ezzel azonban nincsen semmi baj. Ebben az esetben a kanapé színe jelenjen meg egy-két kiegészítőn, például a függönyön vagy a szőnyeg mintájában. De a szoba többi része legyen semlegesebb, neutrálisabb színvilágú. Ebben az esetben nagyon jól fog mutatni az élénk, színes sarokkanapénk.

Jobbos vagy balos legyen?

A sarokkanapé lehet fix, ebben az esetben fontos, hogy előre tudjuk, hogy jobbos vagy balos darabra van-e szükségünk. Vannak persze alakítható, sőt, moduláris kanapék is. Ha például gyakran szeretjük átrendezni a helyiséget, akkor érdemes olyan L-alakú kanapét választanunk, amely variálható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.

002

Légy ott a Youtube-on is!

Ezért nem kérdés, hogy ha ott vagy Te is, akkor jó eséllyel potenciális vevőket érhetsz el vele. Persze nem mindegy, hogyan csinálod!

httpswww.skandimania.com - 2024 február - Cikk3

Hogyan válasszunk szaunát?

Bár Magyarországon rengeteg településen van szaunázási lehetőség, meghittebb, bensőségesebb lehet az élmény, ha az embernek van egy sajátja. Így mindig azokkal töltheti az idejét, akikkel szeretné, és el sem kell utazni egy kis frissítő szaunázáshoz.

https-__fogpotlasklinika.hu_ - 2024 február - Cikk2

Mi a megoldás fogatlanság esetén?

Nem csupán egy-egy elvesztett fog pótlására, de teljes fogatlanság fennállásakor is a fogimplantátumok jelentik a legideálisabb megoldást. Ilyenkor 3-8 implantátum segítségével fix híd készülhet, ha viszont az egyesével történő pótlás mellett döntenénk, akkor 12-14 implantátum válhat szükségessé állcsontonként.

https-konyhapanel.hu - 2024 február - Cikk1

A színek ereje a konyhában

A konyha nemcsak az étel elkészítésének helye, hanem egyben a családi és baráti összejövetelek hangulatos színtere is.

httpswww.skinshop.hu - 2024 január - Cikk1

A peptidek jelentősége a bőrápolásban

Sokféle újdonság akad a bőrápolás terén, az innovációkkal pedig nem mindig egyszerű lépést tartani. A peptidek is sokak számára még ismeretlenek, pedig egy kifejezetten sok kutatásnak alávetett alkotóelemről van szó.

unnamed-208

TOP-10 nagyszerű ajándék nőknek

Mivel a naptár tele van születésnapokkal, ünnepekkel és más különleges alkalmakkal egyetlen évben, mindig itt az ideje, hogy vásároljunk szeretteinknek.

https-_www.apisz.hu_ - 2024 január - Cikk2

3+1 csomagolási tipp költözéshez

Ha költözni kényszerülünk, vegyes érzések keringhetnek bennünk, hiszen bár izgatottak vagyunk az új lakhelyünk elfoglalása miatt, maga a költözés sokszor igen stresszes tud lenni.

cipoteszt.hu - 2024 január - LinkMarketing - 2

Mikor cserélj futócipőt?

Vannak, akik akkor cserélik le a futócipőjüket, amikor akciót látnak; mások akkor, ha saját bőrükön tapasztalják a kopás negatív hatásait.