A megfelelő sarokkanapé megtalálásához tudatosnak kell lennünk. Előre el kell döntenünk, hogy milyet szeretnénk vásárolni, hiszen ezzel nem csak időt nyerünk, de egy felesleges cserétől vagy csalódástól is megkíméljük magunkat. Hoztunk néhány tanácsot, amelyek segíthetnek a vásárlásban.

A sarokkanapé mérete

Mielőtt sarokkanapé vásárlására szánjuk el magunkat, érdemes alaposan megnézni azt a helyiséget, ahol el szeretnénk helyezni a kanapét. Mi a cél, térelválasztás, esetleg egy sarok kihasználása? Biztosan nem egy egyenes kanapé vagy egy ülőgarnitúra lehet a jó megoldás a tér megfelelő kihasználására?
A sarokkanapék egyébként azért is olyan népszerűek, mert egyszerű dolgunk van velük, ha jól választunk. Hiszen annyi ülőhellyel szolgálnak, mint egy kisebb ülőgarnitúra, cserébe azonban kevesebb helyet foglalnak el annál. Ugyanis bármelyik helyiséget is rendezzük be, arra oda kell figyelnünk, hogy a bútorok között kb. 50 cm-nyi közlekedőfolyosó hagyjunk.
Https-__Mybutor.hu_ - 2021 Augusztus - Cikk1
A sarokkanapé megvásárlása előtt mérjük le a helyét, és mindenképpen írjuk össze, hogy milyen méretű és mélységű kanapék férhetnek el a kiválasztott helyen. Az L-alakot formázó kanapék kisebbik szára lehet háttámlás és karfás, de egyszerű, puffszerű megoldás is. Ezzel is számoljunk, amikor döntést hozunk arról, hogy milyet szeretnénk.

Formatervezés

Az ideális sarokkanapé illeszkedik a nappali stílusához is. Milyen hangulat, formavilág uralja a nappalinkat, otthonunkat? Ehhez igazodva kell kiválasztani a kanapét is. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy ne kössünk kompromisszumot, csak egy jó minőségű sarokkanapé a MyBútortól tud minket igazán sokáig szolgálni.

A szögletesebb, modernebb formájú sarokkanapéknak is légies hatást kölcsönöznek a lábak, hiszen kevésbé nyújtanak így robusztus látványt. Ha vintage vagy más, hasonlóan romantikus stílusú otthonunk van, az L-alakú kanapénk inkább legyen klasszikus stílusú.
A bőrkanapé a legtöbb otthonban jól mutat, hiszen több stílushoz is nagyon jól illik. Egy merészebb kialakítású darab azonban kifejezetten jól passzolhat egy loft lakáshoz.

Milyen legyen a szín és a minta?

Nem kell félnünk a színes kanapéktól. Persze ha élénkebb darabot választunk, mindenképpen meg fogja határozni a nappali hangulatát és karakterét, ezzel azonban nincsen semmi baj. Ebben az esetben a kanapé színe jelenjen meg egy-két kiegészítőn, például a függönyön vagy a szőnyeg mintájában. De a szoba többi része legyen semlegesebb, neutrálisabb színvilágú. Ebben az esetben nagyon jól fog mutatni az élénk, színes sarokkanapénk.

Jobbos vagy balos legyen?

A sarokkanapé lehet fix, ebben az esetben fontos, hogy előre tudjuk, hogy jobbos vagy balos darabra van-e szükségünk. Vannak persze alakítható, sőt, moduláris kanapék is. Ha például gyakran szeretjük átrendezni a helyiséget, akkor érdemes olyan L-alakú kanapét választanunk, amely variálható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Aerial view floating solar cell power plant with solar cell gene

A napelem jövője – Javítandó tényezők

A klímakárosító fosszilis tüzelőanyagokról a tiszta, megújuló energiaforrások felé történő gyorsuló elmozdulás középpontjában a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentése áll.

https-__www.szaniteronline.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Szeretnél takarékoskodni az energiával?

Erre természetesen mindenki azt feleli, hogy persze, hiszen ki szeretne feleslegesen pénzt kiadni? Az elszabaduló energiaárak és a brutális mértékű infláció még a tehetős embereket is ugyancsak próbára teszi, hát még azokat, akik nem rendelkeznek jónak mondható jövedelemmel.

https-__glutenmenteslisztek.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

A tökéletes karácsony speciális diéta mellett is lehetséges

Igaz, hogy még csak nemrégiben köszöntött be az ősz, de mire kettőt pislogunk, már itt is lesz a december és vele együtt a karácsonyi összejövetelek, amelyeknek alapvető részét képezi az evés, és sajnos néha a túlzott mennyiségű vagy egészségtelen ételek elfogyasztása is.

https-__wagnersolar.hu_ - 2022 szeptember - Cikk1

Ismerd meg a jövő napelemes rendszerét!

Ma már nem meglepő, hogy okosrendszerek és -megoldások vesznek minket körül, hiszen az okostelefonok mellett már számos olyan innováció teszi könnyebbé, komfortosabbá a mindennapjainkat, mint az okosotthon programok.

https-__vaszonkepszalon.hu_ - 2022 szeptember - Cikk3

Különleges faliképek saját kezűleg

Ha már unjuk a papírra való rajzolást vagy festést, kipróbálhatunk valami egészen újat: a vászonra való alkotást! Cikkünkben adunk néhány hasznos tippet, hogyan dobhatod fel otthonod általad készített vászon faliképpel, melynek garantáltan nagy sikere lesz!

Low section of woman wearing high heels

Magassarkú – négy tipp, hogyan alakítsd ki a mindennapi viseletre alkalmas cipőket

A magas sarok vonzó, csábító, szexi és nőies. Ez kétségtelen. De nem mindenható és nem egyeduralkodó! Ezt azért hangsúlyozzuk ki, mert sokan, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, ha túlságosan magas a cipőjük sarka, szinte szégyenkeznek, és úgy vélik, hogy bizonyára kevesebbek nőiesség terén, mint a többiek. Ez azonban komoly félreértés! Pláne, hogy ma már olyan sokszínű a „sarokkínálat”, hogy gyakorlatilag bárki találhat magának olyan nagyságú, szélességű, kialakítású verziót, ami minden szempontból ideális.

alkalmi-ruha

Milyen alkalmi ruhákat érdemes viselni idén nyáron?

Az alkalmi ruhák tekintetében a férfiaknak könnyű a dolguk, hiszen egy elegáns farmer és ing, aztán már kész is az öltözék, a nőknél azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Igaz, a 2022-es nyári divattrendek kínálatában minden stílus megtalálható, legyen az vad, kirívó vagy elegáns, a lényeg, hogy kényelmesen tudjuk hordani, lehetőleg több szezonon keresztül.

blackszerszam.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 2

Megoldás váratlan helyzetekre

Ha kerültél már olyan előre nem látható helyzetbe, amikor nagyon rövid idő alatt kellett megoldanod a szituációt azért, hogy ne legyen belőle nagyobb baj, akkor tudod, hogy milyen sokat számít a felszerelés.

https-__www.codeguru.hu_ - 2022 augusztus - Cikk2

Izgalmas játékok az otthoni kikapcsolódáshoz

Szerinted is sokkal izgalmasabb a virtuális játékvilág, mint a szürke hétköznapok? Számodra a legjobb időtöltés, ha különleges karakterek bőrébe bújva megismerheted ezeket a nem mindennapi világokat? Ez esetben ez a cikk neked szól!