A 2005 előtt készített, hiphop műfajú dalok klipjei közül másodikként sikerült elérnie 50 Cent In da club című slágerének az egymilliárdos álomhatárt a YouTube-on.

11 év kellett neki

A 45 éves 50 Cent – születési nevén Curtis Jackson – 2003-ban robbant be In da club című számával, amely a rapper Get Rich or Die Tryin’ című, debütáló lemezén jelent meg. A kis- és a nagylemez is első helyre került annak idején a Billboard sláger- és lemezlistáin.

50 Cent In Da Club
50 Cent, Születési Nevén Curtis Jackson / Fotó: Getty Images

Az In da clubhoz készített videóklip természetesen a megjelenés évében készült, két évvel a YouTube 2005-ös indulása előtt. A megosztóra pedig csak 2009-ben került fel, és 11 évre volt szüksége ahhoz, hogy egymilliárdszor elindítsák.

Eminem után a második

Ezt a határt november 16-án, hétfőn lépte át a klip, amelyet egyébként tavaly felújítottak, és így már 4K minőségben is élvezhető a 17 évvel ezelőtt készített videó.

50 Cent - In Da Club (Official Music Video)

CELEBRATING ONE BILLION VIEWS!! REMASTERED IN HD! UP TO 4K!! Get your 50 Cent & G-Unit Merch here: https://www.gunitbrands.com/ Best Of: https://50Cent.lnk.t...

50 Cent klipje az egymilliárdos bravúrral második helyen van a YouTube indulása, azaz 2005 előtt készített hiphop-videók között. Először Eminem Without Me című dalának klipje lépte át az álomhatárt – írja a Billboard.

Kapcsolódó cikk

A YouTube lejátszási listáját jelen pillanatban egy dél-koreai gyerekdal vezeti 7 milliárdnál is több youtube-os elindítással.

Kapcsolódó cikk

A Baby Shark – amivel egy floridai város vezetői a hajléktalanokat akarta elűzni azzal, hogy konstans lejátssza – című dalocska videója éppen november elején taszította le Luis Fonsi 2017-es világslágerének, a Despacitó-nak klipjét a lista csúcsáról.

Csillagot kapott a Hírességek Sétányán

Idén februárban csillagot kapott a Hírességek Sétányán Curtis Jackson. A 44 éves rappert régi barátja, Eminem méltatta a ceremónián, aki elmondta, hogy noha 2002-ről csupán halvány emlékei vannak, arra kristálytisztán emlékszik, amikor először találkozott 50 Centtel – írja a Variety című filmes portál.

A karizma és a személyiség, minden illett a zenéje intenzitásához

– idézte fel a rapper, aki annak idején Dr. Dre amerikai hiphoproducerrel együtt karolta fel Jacksont és segített neki a világ egyik legnépszerűbb rapperévé válni.

A queensi születésű 50 cent a 2003-ban megjelent Get Rich or Die Tryin’ című albumával tett szert világhírnévre.

Zenei karrierje mellett számos filmben játszott, egyebek között az albumával azonos – magyarul Pénzed vagy életed – címet viselő 2005-ös, félig önéletrajzi filmben, valamint a Mélyütés és a Gengszterzsaruk című alkotásokban. Emellett magánvállalkozásai vannak és producerként is tevékenykedik.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet