Martin Sun és Pálffy L. Péter arra vállalkozott, hogy storytelling műfajban bontják ki zenei aláfestéssel az együttlét legjellemzőbb, legmeghatározóbb és legszexibb részleteit. A 8 nő alatt a Föld körül egy edinburghi kiskocsmában kezdődött.

„Mással kavartál és megittad a söröm, / Veled egyetlenegy percem sem volt öröm.” Aki ilyet állít, az nagyon elkeseredett vagy poénkodni akar, esetleg pedig tudatosan valótlant állít. Martin Sun és Pálffy L. Péter valószínűsíthetően hazudik – dalban és történetekben egyaránt, írják közleményükben a szervezők.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás
8 Nő Alatt A Föld Körül / Martin Sun És Pálffy L. Péter / Fotó: Iván Ottó

Pontosabban, nem fejtik ki az igazság minden egyes részletét – de nem is kell. Egy-egy együttlét legjellemzőbb, legmeghatározóbb, legszexibb részletét kibontani zenésen, irodalmian igazi bravúr. Emellett pedig olyan „kitárulkozás” várható a 8 nő alatt egy Föld körül során, amely senkit sem sároz be, egyik felet sem teszi felelőssé a kapcsolat ellehetetlenüléséért.

Ki ölte meg Szomna Grancsát? – Indul a Roma Hősök Fesztivál 2019

A Roma Hősök fesztivál a világ egyetlen, roma társulatok számára meghirdetett, nemzetközi színházi találkozója. Célja a roma színház és közösségek értékeinek és kihívásainak felmutatása réven megerősíteni a roma közösségeket, és közös platformra hozni a kisebbség és többség tagjait – közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Független Színház Magyarország .

Biztosan megtörtént már, hogy a kedvesed elfelejtette a születésnapodat; vagy, hogy bementél egy boltba vásárolni neki, és az eladónak fogalma sem volt, mit szeretnél. Biztosan előfordult, hogy „Rómában úgy akartál élni, mint a rómaiak”, de kudarcot vallottál; vagy ébredéskor belemászott egy dal a füledbe, amit aztán sehogy sem tudtál onnan száműzni. Biztosan érezted már, hogy vége, csak éppen nem tudtad, hogy miért; vagy találtál egy labdát egy útszéli bokorban, hatalmas emlékcunamit indítva el benned, ami elől nem volt menekvés.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás Pálffy L. Péter
Pálffy L. Péter / Fotó: Iván Ottó

A 8 nő alatt a Föld körül célja a szerzőpáros ilyesfajta, saját pillanatainak felelevenítése és örökéletűvé tétele, mindezt storytelling stílusban. A dalok nagyobb része Martin Sun (Iván Ottó) saját szerzeménye, mellettük felcsendül néhány ikonikus magyar alterballada is.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás Martin Sun
Martin Sun / Fotó: Iván Ottó

Ezt a zenefolyamot szakítja meg Pálffy L. Péter néhány története a világ különböző tájain megesett „kapcsolati tőkeépítéséről”. Egy edinburghi kocsmában kezdődött a barátság, művészi kiteljesedése a 8 nő alatt a Föld körül est.

Edinburgh Feszt: Egy magyar médiamunkás kalandjai a skót fővárosban / ContextUs

Novemberben megvolt a helyszín és a darab, amit színre akarok vinni. Decemberre összeállt a csapat: színésznők, zenész, producer. Januárban az egyik szereplő visszalépett. Sebaj, új koncepció, más felállás – még aznap. Februárban lelépett a producer. Sebaj, más pénzügyi konstrukció – még aznap. Márciusban levelet kaptam a helyszín főbérlőitől: sajnos, az üzemeltető úgy döntött, hogy szállodává alakíttatja az épületet.

A szervezők szerint a közönség is beszállhat „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. szeptember 4., szerda, 19:30

Helyszín: Attention – A hely!, Budapest

Jegyár: Ingyenes

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk