Martin Sun és Pálffy L. Péter arra vállalkozott, hogy storytelling műfajban bontják ki zenei aláfestéssel az együttlét legjellemzőbb, legmeghatározóbb és legszexibb részleteit. A 8 nő alatt a Föld körül egy edinburghi kiskocsmában kezdődött.

„Mással kavartál és megittad a söröm, / Veled egyetlenegy percem sem volt öröm.” Aki ilyet állít, az nagyon elkeseredett vagy poénkodni akar, esetleg pedig tudatosan valótlant állít. Martin Sun és Pálffy L. Péter valószínűsíthetően hazudik – dalban és történetekben egyaránt, írják közleményükben a szervezők.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás
8 Nő Alatt A Föld Körül / Martin Sun És Pálffy L. Péter / Fotó: Iván Ottó

Pontosabban, nem fejtik ki az igazság minden egyes részletét – de nem is kell. Egy-egy együttlét legjellemzőbb, legmeghatározóbb, legszexibb részletét kibontani zenésen, irodalmian igazi bravúr. Emellett pedig olyan „kitárulkozás” várható a 8 nő alatt egy Föld körül során, amely senkit sem sároz be, egyik felet sem teszi felelőssé a kapcsolat ellehetetlenüléséért.

Ki ölte meg Szomna Grancsát? – Indul a Roma Hősök Fesztivál 2019

A Roma Hősök fesztivál a világ egyetlen, roma társulatok számára meghirdetett, nemzetközi színházi találkozója. Célja a roma színház és közösségek értékeinek és kihívásainak felmutatása réven megerősíteni a roma közösségeket, és közös platformra hozni a kisebbség és többség tagjait – közölte az MTI-vel a programsorozatot szervező Független Színház Magyarország .

Biztosan megtörtént már, hogy a kedvesed elfelejtette a születésnapodat; vagy, hogy bementél egy boltba vásárolni neki, és az eladónak fogalma sem volt, mit szeretnél. Biztosan előfordult, hogy „Rómában úgy akartál élni, mint a rómaiak”, de kudarcot vallottál; vagy ébredéskor belemászott egy dal a füledbe, amit aztán sehogy sem tudtál onnan száműzni. Biztosan érezted már, hogy vége, csak éppen nem tudtad, hogy miért; vagy találtál egy labdát egy útszéli bokorban, hatalmas emlékcunamit indítva el benned, ami elől nem volt menekvés.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás Pálffy L. Péter
Pálffy L. Péter / Fotó: Iván Ottó

A 8 nő alatt a Föld körül célja a szerzőpáros ilyesfajta, saját pillanatainak felelevenítése és örökéletűvé tétele, mindezt storytelling stílusban. A dalok nagyobb része Martin Sun (Iván Ottó) saját szerzeménye, mellettük felcsendül néhány ikonikus magyar alterballada is.

8 Nő Alatt A Föld Körül Előadás Martin Sun
Martin Sun / Fotó: Iván Ottó

Ezt a zenefolyamot szakítja meg Pálffy L. Péter néhány története a világ különböző tájain megesett „kapcsolati tőkeépítéséről”. Egy edinburghi kocsmában kezdődött a barátság, művészi kiteljesedése a 8 nő alatt a Föld körül est.

Edinburgh Feszt: Egy magyar médiamunkás kalandjai a skót fővárosban / ContextUs

Novemberben megvolt a helyszín és a darab, amit színre akarok vinni. Decemberre összeállt a csapat: színésznők, zenész, producer. Januárban az egyik szereplő visszalépett. Sebaj, új koncepció, más felállás – még aznap. Februárban lelépett a producer. Sebaj, más pénzügyi konstrukció – még aznap. Márciusban levelet kaptam a helyszín főbérlőitől: sajnos, az üzemeltető úgy döntött, hogy szállodává alakíttatja az épületet.

A szervezők szerint a közönség is beszállhat „síppal, dobbal, nádi hegedűvel”.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. szeptember 4., szerda, 19:30

Helyszín: Attention – A hely!, Budapest

Jegyár: Ingyenes

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.