Miben szervírozzunk? A csomagolás és a tálalás trendjei
Az elkészített ételeknek a rendezvény helyszínére el kell jutniuk, ott pedig fel kell tálalni úgy, hogy ez minél gyorsabb és egyszerűbb legyen. A PacknGo vendéglátóipari csomagolóeszközök ételcsomagolásainak kínálatából azokat érdemes választani, amelyek a külső színtéren is megállják a helyüket.
Ahogy a menüt, úgy a szervírozást is alaposan, előre meg kell tervezni, és az ételek szállításához szükséges szállítódobozokat és a tányérokat időben be kell szerezni. Így felvetődik a kérdés, hogy műanyagból vagy papírból készült eszközöket szerezzünk be, illetve azon belül milyen formát, méretet és színt válasszunk?
Műanyagtálak és -tányérok
Papírtányérok
Az eldobható csomagolás előnyei
A catering során az eldobható csomagolóanyagok használata nem csupán kényelmes és gyors de praktikus és fenntartható is. Az új generációs csomagolóanyagok ugyanis szelektíven gyűjtve újrahasznosíthatók. A papírtányérok és a cukornádból készült csomagolóanyagok természetes anyagokból készülnek, lebomlanak.
Az eldobható étkészletek használatával a vendéglátósok nemcsak időt takarítanak meg a mosogatás kihagyásával, hanem hozzájárulnak a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához is.
A sikeres catering titka
A sikeres catering egyik titka a jól megválasztott menü. Fontos az, hogy az ételek könnyen szállíthatók, praktikus adagokban kínálhatók és látványosak legyenek. Ideális étel a hidegtál, ami ízlésesen díszíthető és könnyen adagolható. Jó ötlet a szendvicsfalatka, a mini desszertek és az egytálételek, de a sültek is könnyen szervírozhatók.
A kulturális eseményeket mindig feldobja a catering, amivel egy plusz élmény nyújtható a vendégek számára. A megfelelő csomagolás és tálalás pedig nemcsak praktikus, hanem az esemény fényét is emeli.