Mindenki szeretne sokáig élni, íme néhány dolog, ami segíthet.

Az emberek a lehető legtovább szeretnének élni. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az átlagos élettartam jelenleg 72 év. Nem túl sok, igaz? Ha tudjuk, hogy az egészségünkre és az öregedési folyamatra mi van negatív és pozitív hatással, változtatni is tudunk a mindennapos szokásainkon.

Bár a halhatatlanság receptjével egyelőre nem szolgálhatunk, a hosszú élet titkát most megosztjuk egy olyan férfitól, aki 114 évet élt.

A hosszú élet titkos összetevői

A 114 Eves Ferfi 1

Bernando LaPallo 1901-ben született és 2015-ben halt meg. Magas életkorát az egészséges táplálkozásnak tulajdonította. “Az emberek megkérdezik tőlem, mitől vagyok ennyire fiatalos” – mondta Bernando. “Azt szoktam nekik mondani, hogy biztosan hallották már a mondást, hogy az vagy, amit megeszel.”

Bernando mindennapos étrendje sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmazott. De volt 5 olyan élelmiszer, melyeknek ő a legnagyobb jelentőséget tulajdonította. Most megtudhatod a titkát!

A fűszerek királynője: A fahéj

A 114 Eves Ferfi 2

A fahéj jóval több egy finom fűszernél. Gyógyhatásai jól ismertek, segít a rák, a szívbetegség, a bakteriális és gombás fertőzések esetén. Felfedezték HIV-vírus elleni hatását is.

Ajándék a mennyországból: A csokoládé

A 114 Eves Ferfi 3

Csokit enni kifejezetten egészséges lehet. Nagyon sok pozitív hatása van, hiszen csökkenti a koleszterinszintet, segít kezelni a stresszt, és képes megelőzni a kognitív hanyatlást is. Ha tehát úgy döntesz, hogy az alakod megőrzése érdekében mellőzöd a csokoládét, most itt egy jó érv, hogy lekerüljön a tiltólistádról!

Egy természetes antibiotikum: A fokhagyma

Kapcsolódó cikk

A 114 Eves Ferfi 4

A fokhagymáról tudjuk, hogy csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór esélyét, hogy megelőzi a szívelégtelenséget, méregteleníti a testet, és segít harcolni a legkülönbözőbb betegségek ellen. Ezek után alaposan vásárolj be belőle!

Orvosság minden bajra: A méz

A 114 Eves Ferfi 5

Ezt a csodás méhészeti terméket már több mint 5000 éve használják gyógyszerként. Természetes gyógyereje sok betegség ellen hasznos, rendelkezik fertőzésgátló, antioxidáns és antibakteriális hatásokkal is. De még kozmetikai célokra is használhatod!

Az élet olaja: Az olívaolaj

A 114 Eves Ferfi 6

A tudósok szerint az extra szűz olívaolaj mindannyiunknak jót tesz. Gazdag egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavakban, melyek jó formában tartják szívünket és agyunkat. Továbbá az olívaolaj pozitívan hat a kognitív funkciókra, sok antioxidáns található benne, csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség és a rák kockázatát. Ez elég ok arra, hogy minden más olajat olívaolajra cserélj le.

Még néhány hasznos tipp Bernandotól

A 114 Eves Ferfi 7

Bernando LaPallo azt állította, hogy egész életében egyetlen napig sem volt beteg. Azonkívül, hogy a fenti élelmiszereket ette, az apja tanácsát is megfogadta. “Azt mondta nekem, ne egyek közönséges vörös húst. Hogy tartsam magam távol tőle. A hot-dog, a sült krumpli, az ilyesmiket ne egyem.”

A 114 Eves Ferfi 8

Voltak még más egészséges szokásai is, például reggelente sétált, sakkozott, rejtvényt fejtett. Ezek is segítettek Bernandonak aktívnak és szellemileg frissnek maradni. Szokta is mondogatni: “Emlékszem olyan dolgokra is, amiket apám 8 éves koromban mondott nekem.”

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet