Követem Élet + Stílus A Facebook olyan selfie-szűrőt fejleszt, ami leolvassa az érzelmeidet

A Facebook olyan selfie-szűrőt fejleszt, ami leolvassa az érzelmeidet

Promóció

A Cambridge Analytica-botrány óta kevés igazán jó dolgot lehet hallani a Facebookkal kapcsolatban. Miután Mark Zuckerberg túljutott az Európai Parlamenti meghallgatásán, újabb adatvédelmi aggály merült fel a céggel kapcsolatban. Mint megírtuk, az amerikai vállalat június elején elismerte, hogy felhasználói adatokat osztott meg számos kínai okostelefont gyártó céggel, köztük a Huawei-jel.

Promóció
- Advertisement -

A legfrissebb hír a Facebook háza táján, hogy olyan szabadalmi kérelmet nyújtott be, ami megmondja, melyik selfie-szűrő lenne a legjobb a felhasználónak arckifejezése alapján.

A Mashable riportja szerint a szabadalmat még 2016-ban adták be, de csak most hozták nyilvánosságra. A technológia a Facebook “maszkjaival” összekapcsolódva működik. Ez a kifejezés a selfie-szűrőkre.

/ Forrás: Mashable / USPTO

A dolog úgy működik, hogy megnyitod a Facebook fotó funkcióját, belenézel a kamerába, aztán a technológia “azonosítja az érzelmeidet” azáltal, hogy leolvassa az arcodat. Majd az alapján, amit a szoftver megállapít, automatikusan “kiválaszt az érzelmed alapján egy maszkot a maszk-készletből.”

A szabadalom lehetővé tenné az egyes maszkok beazonosítását, amelyek között szerepel a “boldog panda” szűrő, ha a szoftver a user arckifejezését boldogként ismeri fel.

Az angry birds a másik maszk, ha a Facebook szerint a felhasználó lelkiállapota a dühöshöz áll inkább közel. Az arc leolvasásán és a szűrő kiválasztásán túl arra is lehetőség lenne, hogy a felhasználó számára kiválasztott maszk megjelenjen az észlelt tartózkodási helyén, profiljában vagy abban, hogy mi látható egy fotón.

Selfie-szűrő / Fotó: Mashable

Az új technológia a cég érzelem-detektáló szoftverén és annak a Facebookba történő integrálásán múlik. Zuckerbergék a múltban több szabadalmat is beadtak az érzelem-felismerő szoftverre épülő további technológiákra vonatkozóan.

Kérdés, hogy az új alkalmazás mennyire lesz népszerű. Egyelőre nem látszik túl bizalomgerjesztőnek. A Dazed szerint eléggé tolakodónak tűnik, és a Fekete tükör (Black Mirror) angol sci-fi sorozat világát idézi.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3