A Nielsen közvéleménykutató kedden publikált felmérése alapján a The Office (A hivatal) volt messze a legnézettebb tévésorozat tavaly a streamingszolgáltatóknál.

57 milliárd percnyi Netflix, köztük a The Office

Az amerikaiak tavaly összesen több mint 57 milliárd percet töltöttek a The Office (A hivatal) nézésével a Netflixen. A sorozat kilenc évada eredetileg az NBC tévécsatornán futott. Idén azonban már nem a Netflix profitál majd a széria sikeréből, mivel január 1-jétől a produkció kizárólag az NBC Universal Peacock streamingszolgáltatásán látható.

The Office A Hivatal Sorozat
/ Fotó: Tv Time

Az elmúlt év második legnépszerűbb sorozata A Grace klinika volt, amellyel a becslések szerint 39,4 milliárd percet töltöttek a felhasználók. A Nielsen kiemelte, hogy a legtöbbet streamelt sorozatok tízes toplistáján csupa Netflixen futó széria szerepelt. A hivatal és A Grace klinika után a Gyilkos elmék, az NCIS – Tengerészeti helyszínelők, a Schitt’s Creek, az Odaát, a Shameless – Szégyentelenek, az Új csaj, a Feketelista és a Vámpírnaplók következnek a sorban.

A felmérés nem teljes körű

A Variety ugyanakkor megjegyzi, hogy a Nielsen a felmérést kizárólag a Netflix, az Amazon Prime Video, a Hulu és a Disney Plus adatai alapján készítette. A steramingszolgáltatók legnézettebb eredeti sorozatai között az első tízben szintén majdnem csak Netflix-produkciók szerepelnek. A tízes toplista csúcsán az Ozark áll, mögötte pedig a Lucifer, A korona és a Tiger King következik. Az egyetlen nem Netflix-sorozat ezen a listán az ötödikként befutott The Mandalorian, a Disney Plus Star Wars-szériája.

Kapcsolódó cikk

A The Office és a többi régebbi tévésorozat toplistás helyezése azért nem túlságosan meglepő, mivel ezeknek nagyon sok epizódjuk van, így összességében nyilván több streamingidőt generálnakk. Míg az Ozark 28 epizóddal ért el 30,5 milliárd percnyi nézettséget, addig A hivatal 192 epizódja között oszlott meg a több mint 57 milliárd perc.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet