“A kanos magyar” – a Híradót kevésbé érdekli Szájer József orgiabotránya, mint a világsajtót

A brit bulvároldalak kiemelten foglalkoznak Szájer József lemondott EP-képviselő orgiaügyével, miközben a magyar állami média igyekszik nem címlapon hozni.

Az állami Híradó címlapra érdemtelennek tartja az ügyet

A nap híre mindenképpen Szájer József orgiabulija. Ám nem csak Magyarországon, hanem a világsajtóban is. Azonban úgy tűnik, az állami milliárdokból fenntartott Híradó nem gondolja annyira érdekesnek, hogy címlapon számoljon be az ügyről. 

Szajer Jozsef Orgiabuli Kulfoldi Ujsagok Oldalak Lapok
Szájer József, a nemrég lemondott EP-képviselő / Fotó: MTI

Mindössze a Belföld rovatban olvasható Szájer József lemondott EP-képviselő közleménye.

Lelkesen számolnak be a britek az ügyről

A 444 szemlézte a brit bulvárlapok internetes felületeit, amelyeket különösen lázba hozott Szájer ügye. 

A Daily Mail cikkében fontos újdonság, hogy információik szerint Szájer egy ablakon keresztül jutva próbált meg aztán az érkező rendőrök elől az ereszen át elmenekülni.

A brit lap is hangsúlyozza, hogy a beszámolók szerint a helyszínen lévő 25 meztelen ember többsége férfi volt, ehhez képest a Fidesz, melynek Szájer régóta meghatározó európai politikusa volt, egy kifejezetten LMBTQ-ellenes párt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A cikkben szóba kerül az is, hogy Szájer táskájában ecstasyt találtak a rendőrök, de a politikus elmondása szerint fogalma sincs, hogy kerülhetett oda.

"Gangbanget szakítottunk meg"

Kanos magyarról (horny Hungarian) ír a The Sun. A lap címében azt is kiemeli, hogy Szájer házas (a politikus még 1983-ban házasodott össze Handó Tündével). A The Sun drogoktól tüzelt orgiáról ír, és ők is hangsúlyozzák, hogy a beszámolók szerint a jelenlévők többsége férfi volt.

A lap idézi az ügyhöz közelálló forrását is, aki elmondta, hogy „egy gangbanget szakítottunk meg”. A lap is kitér arra, hogy a menekülni próbáló fideszes politikus megsérült, többek között a lábán is.

Laptársaihoz képest visszafogottabban, de hasonlóan részletesen számolt be a történtekről a Mirror is. Sőt, a lenti fotót is bemutatta brüsszeli sajtóértesülésekre hivatkozva, ahol feltételezhetően zajlott az orgia.

Szajer Jozsef Orgia Buli Haz Foto
A Mirror a helyi hírekre hivatkozva ezt a bárt mutatta be, ahol feltételezhetően zajlott az orgia / Fotó: Isopix / REX / Shutterstock

A Szájer Józseffel történtekről nem csak a bulvárlapok, de a legnagyobb médiafelületek is beszámoltak: néhány óra leforgása alatt írt már róla a BBC, a Euronews vagy a Reuters is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból