A klasszikus gitár nagyszerű első gitárunk lehet, hiszen ezeket a hangszereket olyan árfekvésben kínálják, amelyek nem terhelik meg túlságosan pénztárcánkat. Ezen gitárok előnye továbbá, hogy vastag nejlon húrokkal rendelkeznek és kényelmesebb rajtuk játszani, mint az acélhúros gitárokon, valamint hogy a hangszer megszólaltatásához nincsen szükség pedálra vagy erősítőre sem. Mi mást érdemes még tudnod kezdőként a klasszikus gitárokról?

Milyen anyagból készülnek a klasszikus gitárok?

Az acélhúros gitárhoz megjelenésében és anyagában is hasonlít a klasszikus gitár, azonban ez a típusú hangszer jóval inkább alkalmasak arra, hogy extra felszerelés nélkül is játszhassunk rajtuk. Az akusztikus gitároktól annyiban térnek el, hogy a húrjaik nejlonból készülnek, így vastagabbak, ezáltal sokkal lágyabban tudunk rajtuk játszani. A húrok ráadásul a klasszikus gitárok esetében teljesen másképpen kapcsolódnak a gitárhoz, mint akusztikus társaik esetén.

Mindezek mellett a klasszikus gitárok sokkal kisebb testtel rendelkeznek, ezáltal sokkal könnyebben szállíthatók. A gitár nyaka szélesebb, így, ha nagyon kicsi a kezünk, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy másik hangszertípust válasszunk.

A hangszín a következő lényeges különbség. Mielőtt megvásárolnád a gitárt, mindenképpen azt javasoljuk, hogy próbáld is ki a helyszínen. A klasszikus gitárok húrjai sokkal lágyabb hangot adnak ki, mint az akusztikus gitárok húrjai, így van alkalmunk eldönteni egy próbával azt is, hogy melyik hangzás számunkra a kellemesebb.

Nézzünk meg pár klasszikus gitárt!

Budapesten több hangszerbolt kínálatából is választhatunk. Érdemes személyesen intézni a vásárlást, hiszen fontos, hogy tényleg kipróbáljuk a kiszemelt hangszert. Az Intermuzika kínálatában például találhatunk Alhambra, Yamaha, Cort, Fender, Camps márkájú gitárokat is. A Yamaha C40II klasszikus gitár, 4/4-es méretben, fenyő fedlappal, rózsafa fogólappal, magasfényű natúr színben vásárolható meg. Ez a gitár még egy kezdő számára is tökéletes lehet, hiszen a minőségi hangszer magas minőségű kézműves munka, amelyen a zenélés mindenki számára örömet okozhat.

Ennél valamivel drágább az Alhambra ALH-3C S Serie gitár, amely mahagóni és indiai rózsafa fogólappal és indiai rózsafa szegélyezéssel készült. A Cort-Co márka jóval alacsonyabb árkategóriájú klasszikus gitár, így, ha még mi magunk sem vagyunk biztosak abban, hogy milyen klasszikus gitáron szeretnénk játszani, akkor első hangszernek pont jó lesz.

Ahhoz tehát, hogy Te is megtalálhasd, melyik a Neked leginkább megfelelő klasszikus gitár, érdemes egy hangszerbolt meglátogatása során kipróbálni a kiszemelt modelleket. Azonban bármelyik gitárt is választod, biztosan nem hozol rossz döntést!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.