Jót akarsz magadnak? Akkor gyere ki a tóra idén is! Július 14. és 16. között ugyanis a főváros legalterabb apraja-nagyja leköltözik a bánki tó partjára csapatni egy nagyot. Ezúttal az eddigiekhez képest még változatosabb és széleskörűbb program-felhozatallal készülnek nektek a szervezők, lesz 0.nap is, illetve a ContextUs.hu csapata is jelen lesz egy kulturális sátorral a placcon!

A politikailag magát függetlennek valló Bánkitó Fesztivál jelképe idén egy szétvágott kerítés, a rendezvény fókuszában pedig a “határ” fogalma áll, amire így vagy úgy, az összes program reflektál majd.

Több mint 50 civilszervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás 4 nap alatt.

A legfrissebb hazai progresszív kultúra képviselői egy időben, egy térbe sűrítve. Ilyen lesz a Bánkitó Fesztivál 2016-ban.

Aki képbe akar kerülni a hazai kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak itt könnyű dolga lesz!

De beszéljen inkább önmagáért a következő ízelítő a programokból:

Z e n e

Fran Palermo // Ricsárdgír // The Best Bad Trip // Middlemist Red // Szabó Benedek és a Galaxisok // Csaknekedkislány // Hó Márton és a Jégkorszak // Sör és Fű // Czitrom-Porteleki duó // és még sokan mások

S z í n h á z

Táp Színház: Egyperces Színház // Tünet Együttes:  Holt_point // Mentőcsónak Egység: – Menekülj okosan! MigrAction // Victoria Hanna // és még sokan mások

K é p z ő m ű v é s z e t

Szász Lilla: Pozitív // Cinema Teleport // Véleménypiac (MKE) // FKSE feat. Kovács Kristóf: Képháború // Vízizrí // bővebb tájékoztatást ITT találsz

K ö z é l e t  é s  k u l t

Helsinki Történetek // Zsidóság határok nélkül // Mérei Ferenc’s Drag Academia // Budapest Pride interaktív kitelepülés // Művészetterápiás workshop // Tolerancia sátor // Ego és közösség – tánc workshop // Egyperces Színház // Food Not Bombs főzés és workshop

C o n t e x t U s . h u // Rombusz Műhely // Romaversitas Alapítvány

Július 14. csütörtök 16:00-17:30 – POLGÁRMESTERI KERT, Romaversitas Alapítvány néhány hallgatója és egyik vezetője – kerekasztal-beszélgetés

Július 15. péntek 14:30-16:00 – POLGÁRMESTERI KERT, Köménymag és LÉK Irodalmi Kör – kerekasztal-beszélgetés

Július 16. szombat 13:00-18:00 – LIGET, Alternatív programok (Quiz, Ketrecbe zárt költészet, Színezd újra, Vers, Faszomtudja, kinek színházi performansz, Valami Swing kiskoncert)

Részletesebb programleírás a Facebook-eseményben: ITT

Idén is vár Bánk, a tó, a tábor, a sétány, a stégek, a sátrak, a fények és a történetek. S várunk titeket mi is, beszélgetésekkel, felolvasással, játékkal, könyvnyereménnyel, és még számos más meglepetéssel!

Gyere velünk te is!

Hivatalos esemény: ITT

Időpont: Július 14. – 16.

Helyszín: Bánk

Jegyár: III. körös elővétel: 3+1 napos bérlet – 22. 000 HUF // napijegy – 9. 000 HUF

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.