Követem Events A legjobb hangulatú fesztivál idén is startol

A legjobb hangulatú fesztivál idén is startol

Promóció

Jót akarsz magadnak? Akkor gyere ki a tóra idén is! Július 14. és 16. között ugyanis a főváros legalterabb apraja-nagyja leköltözik a bánki tó partjára csapatni egy nagyot. Ezúttal az eddigiekhez képest még változatosabb és széleskörűbb program-felhozatallal készülnek nektek a szervezők, lesz 0.nap is, illetve a ContextUs.hu csapata is jelen lesz egy kulturális sátorral a placcon!

Promóció
- Advertisement -

A politikailag magát függetlennek valló Bánkitó Fesztivál jelképe idén egy szétvágott kerítés, a rendezvény fókuszában pedig a “határ” fogalma áll, amire így vagy úgy, az összes program reflektál majd.

Több mint 50 civilszervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás 4 nap alatt.

A legfrissebb hazai progresszív kultúra képviselői egy időben, egy térbe sűrítve. Ilyen lesz a Bánkitó Fesztivál 2016-ban.

Aki képbe akar kerülni a hazai kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak itt könnyű dolga lesz!

De beszéljen inkább önmagáért a következő ízelítő a programokból:

Z e n e

Fran Palermo // Ricsárdgír // The Best Bad Trip // Middlemist Red // Szabó Benedek és a Galaxisok // Csaknekedkislány // Hó Márton és a Jégkorszak // Sör és Fű // Czitrom-Porteleki duó // és még sokan mások

S z í n h á z

Táp Színház: Egyperces Színház // Tünet Együttes:  Holt_point // Mentőcsónak Egység: – Menekülj okosan! MigrAction // Victoria Hanna // és még sokan mások

K é p z ő m ű v é s z e t

Szász Lilla: Pozitív // Cinema Teleport // Véleménypiac (MKE) // FKSE feat. Kovács Kristóf: Képháború // Vízizrí // bővebb tájékoztatást ITT találsz

K ö z é l e t  é s  k u l t

Helsinki Történetek // Zsidóság határok nélkül // Mérei Ferenc’s Drag Academia // Budapest Pride interaktív kitelepülés // Művészetterápiás workshop // Tolerancia sátor // Ego és közösség – tánc workshop // Egyperces Színház // Food Not Bombs főzés és workshop

C o n t e x t U s . h u // Rombusz Műhely // Romaversitas Alapítvány

Július 14. csütörtök 16:00-17:30 – POLGÁRMESTERI KERT, Romaversitas Alapítvány néhány hallgatója és egyik vezetője – kerekasztal-beszélgetés

Július 15. péntek 14:30-16:00 – POLGÁRMESTERI KERT, Köménymag és LÉK Irodalmi Kör – kerekasztal-beszélgetés

Július 16. szombat 13:00-18:00 – LIGET, Alternatív programok (Quiz, Ketrecbe zárt költészet, Színezd újra, Vers, Faszomtudja, kinek színházi performansz, Valami Swing kiskoncert)

Részletesebb programleírás a Facebook-eseményben: ITT

Idén is vár Bánk, a tó, a tábor, a sétány, a stégek, a sátrak, a fények és a történetek. S várunk titeket mi is, beszélgetésekkel, felolvasással, játékkal, könyvnyereménnyel, és még számos más meglepetéssel!

Gyere velünk te is!

Hivatalos esemény: ITT

Időpont: Július 14. – 16.

Helyszín: Bánk

Jegyár: III. körös elővétel: 3+1 napos bérlet – 22. 000 HUF // napijegy – 9. 000 HUF

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3