Év elején a New York Times számolt be arról, hogy több férfi modell is szexuális visszaéléssel vádolta meg Mario Testino és Bruce Weber fotósokat. Ezt követően a Boston Globe is lehozott egy hosszú és részletes oknyomozó riportot. Eszerint több mint 50 modell a divatvilág “legkevesebb” 25 prominensét vádolta szexuális visszaéléssel. A gyanúba kerültek között van Patrick Demarchelier és Karl Templer stylist is.

Csütörtökön a New York Times cikkében azt írja, Kenny Sale szerint szinte semmilyen változás nem történt a divatiparban a vádak nyomán.

A modell azt állítja, hogy Testino 2015-ben zaklatta őt. Úgy véli, a híres emberek dolgainak nem szentelnek elég figyelmet. Sale szerint a téma nincs annyira kibeszélve, mint amennyire kellene. A megvádoltak továbbra is az iparág szereplőinek a támogatását élvezik.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Azok az emberek, aki azt állítják, hogy a közösség aktivistái és a #MeToo mozgalom tagjai, még mindig kapcsolatban vannak a megvádolt személlyel. Talán nem tudják, talán nem hiszik el    [/perfectpullquote]

– mondja a modell.

Bruce Weber L Und Mario Testino Wird Jeweils Sexuelle Belaestigung Vorgeworfen
A Szexuális Visszaéléssel Megvádolt Bruce Weber És Mario Testino / Fotó: [M]Carrie-Nelson / Starmaxworldwide / Imagecollect /Spoton
Miután az első vádak napvilágra kerültek, a Vogue ejtette ugyan Testino-t és Demarchelier-t. Mindketten már régóta dolgoztak a lapnak. De azóta is fotóznak és a divatipar nagy neveinek támogatását élvezik Instagram-oldaluk szerint.