Promóció
- Advertisement -

Év elején a New York Times számolt be arról, hogy több férfi modell is szexuális visszaéléssel vádolta meg Mario Testino és Bruce Weber fotósokat. Ezt követően a Boston Globe is lehozott egy hosszú és részletes oknyomozó riportot. Eszerint több mint 50 modell a divatvilág “legkevesebb” 25 prominensét vádolta szexuális visszaéléssel. A gyanúba kerültek között van Patrick Demarchelier és Karl Templer stylist is.

Csütörtökön a New York Times cikkében azt írja, Kenny Sale szerint szinte semmilyen változás nem történt a divatiparban a vádak nyomán.

A modell azt állítja, hogy Testino 2015-ben zaklatta őt. Úgy véli, a híres emberek dolgainak nem szentelnek elég figyelmet. Sale szerint a téma nincs annyira kibeszélve, mint amennyire kellene. A megvádoltak továbbra is az iparág szereplőinek a támogatását élvezik.

Azok az emberek, aki azt állítják, hogy a közösség aktivistái és a #MeToo mozgalom tagjai, még mindig kapcsolatban vannak a megvádolt személlyel. Talán nem tudják, talán nem hiszik el   

– mondja a modell.

A szexuális visszaéléssel megvádolt Bruce Weber és Mario Testino / Fotó: [M]carrie-nelson / StarMaxWorldwide / ImageCollect /SpotOn
Miután az első vádak napvilágra kerültek, a Vogue ejtette ugyan Testino-t és Demarchelier-t. Mindketten már régóta dolgoztak a lapnak. De azóta is fotóznak és a divatipar nagy neveinek támogatását élvezik Instagram-oldaluk szerint.